Harm van Veldhoven: “Een goede start nemen zal belangrijk zijn”

Vanavond neemt SK Lommel het op tegen Standard Luik voor de Beker van België. Kan de ploeg uit 1B voor een stunt zorgen? Operationeel directeur van Lommel, Harm van Veldhoven blikt vooruit.

Kan Lommel net als Westerlo en Rebecq, als niet-eersteklasseploeg, doorstoten naar de volgende ronde van de Croky Cup? “We zullen het niet makkelijk hebben vanavond tegen de koploper van de Jupiler Pro League, een goede start nemen zal belangrijk zijn. In vergelijking met Standard zijn we een kleine garnaal en dan weet je dat je opgegeten kan worden. Maar je hebt ook kleine garnalen die goed kunnen zwemmen”, zegt Harm van Veldhoven, die zijn eigen voetbalcarrière afsloot bij Lommel.

“Een bekerwedstrijd is sowieso speciaal. Je zag dinsdag ook met Cercle Brugge en Waasland Beveren dat er altijd wel iets onverwacht kan gebeuren. Maar een uitwedstrijd op Sclessin zal natuurlijk niet makkelijk zijn”, benadrukt van Veldhoven. “Je merkt wel dat het leeft in de spelersgroep, de spelers willen zich tonen tegen een club als Standard. Op vlak van motivatie en beleving zit het goed.”

Het zou niet de eerste keer zijn dat Standard een vroege exit maakt in de Beker van België. Zo werden de Luikenaars in 2016 gewipt door amateurclub Verbroedering Geel en vorig jaar was Knokke, toen ook uitkomend in de 1e amateurklasse de boeman voor Standard. Lommel gelooft in een stunt, het belooft dus een interessante wedstrijd te worden.