‘Foertdagske’ voor Torfs-werknemers

Wouter Torfs, CEO van het bekende schoenenmerk Torfs, last dit jaar een extra vrije dag in voor al zijn werknemers. Zo wil hij de werksfeer bevorderen.

Het komende jaar mag iedere werknemer van de winkelketen Schoenen Torfs één keer een dag vrijaf nemen. De personeelsleden zijn wel verplicht om op voorhand te laten weten wanneer ze deze dag vrijaf nemen. Zo wil Torfs vermijden dat er op ongepaste momenten winkels gesloten blijven. Het is voorlopig onduidelijk of deze ‘foertdag’ een jaarlijkse traditie wordt.

Wouter Torfs werd al meermaals verkozen tot beste werkgever van het land. Zijn schoenwinkel werd in 1948 opgericht en telt meer dan 70 winkels in België met ongeveer 700 werknemers. Zijn ‘Foertdagske’ blijkt een goed initiatief, toch als het van de werknemers afhangt. Meerdere werknemers reageren positief na een zwaar zomerseizoen, omdat dit voorjaar op productiviteit werd gefocust. Hierdoor lijkt een extra dagje verlof welkom voor de werknemers: “Het is mooi meegenomen om een extra dag rust te hebben. Dit bevestigt nogmaals dat meneer Torfs een positieve werksfeer creëert.  Er wordt wel van ons verwacht dat we effectief volledige rust nemen”, zo getuigt een van de werknemers van Schoenen Torfs uit de vestiging in Roeselare.