De Warmste Week: project Boothuis

In december gaat in Kortrijk de zevende editie van De Warmste Week van start. Meer dan 70 organisaties uit het Kortrijkse hebben zich al ingeschreven, ook VZW Ajko met het project Boothuis.Wij willen vooral de meest kwetsbare jongeren in Kortrijk helpen”, vertelt medewerkster Stine Houthoofd.

Dit jaar komt De Warmste Week van Studio Brussel naar de stad van burgemeester Vincent Van Quickenborne. Kortrijk wordt van woensdag 18 tot en met dinsdag 24 december de gaststad voor dit Studio Brussel event. Het doel is geld in te zamelen voor organisaties die zich inzetten voor het goede doel. Het is de eerste keer dat de Warmste Week West-Vlaanderen aandoet.

VZW Ajko is een organisatie uit Kortrijk die zich inzet voor de meest kwetsbare jongeren uit de buurt. De organisatie heeft verschillende deelwerkingen waarmee ze meerdere doelgroepen wil bereiken. Project Boothuis is er een van. “Bij ons zijn alle jongeren tussen 15 en 24 welkom. Het is belangrijk om de jongeren die het thuis of op school niet gemakkelijk hebben een plaats te geven waar ze zich thuis voelen. In ons project is het letterlijk een boot die aangemeerd ligt aan de Spinnerijkaai in Kortrijk. Voor de jongeren is de boot hun lokaal waar ze altijd welkom zijn. Boothuis organiseert ook wekelijks activiteiten samen met de jongeren. De jongeren komen niet alleen voor de activiteiten, maar vaak ook om gewoon te praten. Dat willen we stimuleren want vaak kunnen de jongeren bij niemand anders terecht”, zegt Stine Houthoofd.

Met het ingezamelde geld van De Warmste Week wil VZW Ajko ervoor zorgen dat Boothuis blijft voortbestaan want dat is geen evidentie. “Onze boot die aan de Spinnerijkaai ligt moet voor onderhoud naar Gent gebracht worden wat heel duur is. Wij doen er echt alles aan om de boot bij ons te houden zodat de jongeren hun lokaal niet hoeven te verliezen.”, vertelt Stine Houthoofd.