Kenny De Ketele in zijn geliefde ‘ ‘t Kuipke’ ©Arjen T’Sjoen

Thuismatch voor Kenny De Ketele: “de vocale steun van mijn fans is echt ongelofelijk”

Geen topavond voor Europees kampioen Kenny De Ketele in ’t Kuipke. Samen met Robbe Ghys stond hij na de tweede dag aan de leiding, maar zakte op de derde dag, voor even, weg naar de vijfde stek. Gelukkig kon Kenny De Ketele zoals altijd terugvallen op zijn fanatieke aanhang.

“In principe kunnen ze weinig helpen, maar als ik zoals vandaag een moeilijke dag heb dan kan ik hun steun wel gebruiken”, opent De Ketele. Donderdagavond was niet evident voor de ervaren pistier. Hij brak in aanloop naar de Zesdaagse van Gent enkele ribben en was minder aanwezig dan wat ’t Kuipke van hem gewend is. “Vandaag voelde ik mij echt niet goed en dan ga je dat niet in de pers gaan vertellen. Dan steek je dat weg voor de concurrentie, maar met je familie kan je daar wel eens over praten en dat doet deugd. Al is het maar eens mijn ma die mij vastpakt, dat geeft mij meteen weer goede moed.”

Zijn mama is Francine. Ze is zoals elk jaar trouw op post om haar zoon Kenny De Ketele aan te moedigen. Ondanks de drukte neemt ze vast haar plek in vlakbij de materiaalzone van ‘Ketelke’. “Het is hier enorm druk en luid, maar ik wil toch absoluut hier staan. Zo ben ik dicht bij hem en kan ik hem echt aanmoedigen”, vertelt Francine. “Ik voel ook dat Kenny het wel nodig heeft dat ik hier ben. Hij zal het nooit toegeven, maar ik denk dat het hem toch wel een extra boost geeft.”

Herbekijk hier de sprint tussen De Ketele, Keisse en Van der Sande: 

 

In de tribune zijn ook enkele van zijn vaste supporters met hun kenmerkende witte T-Shirts aanwezig. Vader Roger en zoon Greg komen al jaren vast naar de Zesdaagse en zijn ook nu weer vast op post. “Ik kom al 35 jaar naar hier. Vroeger kwam ik supporteren voor Etienne De Wilde, maar sinds dat hij op pensioen is kom ik vast voor De Ketele supporteren. Hij is een heel nederige jongen en hij heeft altijd oog voor zijn supporters. ” Vooral zoon Greg heeft een speciale band met De Ketele waarmee hij vroeger goed bevriend was. “Kenny en ik waren vroeger goede vrienden. We kwamen vaak bij mekaar thuis en we hebben ook nog tegen mekaar gekoerst. Ik heb altijd een goede band gehad met Kenny.”

Morgen legt supportersclub ‘De Ketelkes’ uit Oudenaarde, waar ook Greg en Ronny deel van uitmaken, een bus in richting ’t Kuipke. Extra vocale steun dus voor Kenny De Ketele om opnieuw een gooi te doen naar de koppositie. De Ketele is daar ook erg dankbaar voor: “Het is echt de max. Die mensen komen speciaal voor mij en gaan zich zeker laten horen. Dat creëert een soort van thuisvoordeel en dat is echt uniek.”