Geen motivatie? Studeer eens op locatie

De blok, het blijft voor studenten een periode van lange dagen met weinig variatie. Om het leed wat te verzachten kan je het studeren wel interessanter maken. Zo bieden de studentensteden verschillende unieke locaties aan waar studiehoofden samen extra motivatie kunnen vinden. Wij begeleiden je door de meest unieke studeerplekken van Kortrijk en omstreken.

Blok@kerk

Wat hulp van bovenaf is altijd welkom in de blok. Stad Kortrijk stelt daarom de Sint-Elisabethkerk ter beschikking. Je kan er bijna iedere dag van 9u tot 21u terecht. Enkel tijdens de misdienst moeten de boeken plaatsmaken. De rest van de tijd kan je in een sacrale stilte de laatste hoofdstukken erdoor sleuren. Neem best wel een trui mee, want zelfs in de zomermaanden is het er best frisjes.

Museum Texture

De culturele studenten kunnen terecht in het Museum Texture. In de Kroonzaal van dit nationale vlasmuseum krijg je alle faciliteiten ter beschikking voor een dagje achter je bureau. Bij Texture nemen ze pauzes trouwens even serieus als het blokken zelf. In het blokpunt is er iedere dag een halfuur vrijblijvende ontspanning georganiseerd. Wat ze daarmee precies bedoelen is een geheim, dus ga het vooral zelf ontdekken! Natuurlijk kan je ook altijd het museum zelf bezoeken in je pauze.

Barcyclette

In het Begijnhofpark zet ook Barcyclette zijn deuren open voor studenten. De sportieve boekenwurm kan er zijn fiets meenemen en tijdens het blokken kijken de medewerkers van Barcyclette je fiets na zodat die opnieuw helemaal tiptop in orde is. In de pauze kan je ook een kijkje nemen in de ruilboekenkast of het plantenasiel. Barcyclette biedt ook gezonde lunchboxen aan zodat je op regelmatige basis wat nieuwe energie kan opdoen.

Guldensporenstadion

Ook de voetbalfans onder de studenten kunnen hun hart ophalen in Kortrijk. Eersteklasseploeg KV Kortrijk ontvangt de studenten als echte vips die kunnen studeren in de loges van het Guldensporenstadion. Wie er ook in slaagt om zonder herexamens de helse periode door te komen, krijgt van de club zelfs een beloning! Met de Student Experience kan je samen met je vrienden een match bijwonen!

Op café

Zelfs in de blok zijn studenten dit jaar niet weg te slaan uit de cafés.  The Lab en Pand.A toverden hun hippe bars om tot studeerruimtes waar de studenten zich in een gezellige sfeer achter hun boeken kunnen zetten. Natuurlijk is er in de pauze steeds ruimte voor een hapje en een drankje.

Je hoeft niet per se in Kortrijk te blijven om op een unieke locatie te studeren. Verschillende West Vlaamse steden ontvangen je met open armen.

Rijksarchief (Brugge)

Sinds enkele jaren stelt ook het rijksarchief in Brugge zijn ruimte ter beschikking van de studenten. Met uitzicht op de Brugse Reien zit je qua uitzicht meteen goed. Als je van het studeren niet genoeg krijgt, kan je nog altijd wat archiefmateriaal opvragen bij de balie.

Huis van de voeding (Roeselare)

In Roeselare kunnen studenten een plaatsje reserveren in het ondernemingscentrum, dat gelegen is binnen het Huis van de Voeding, het hart van de West-Vlaamse voedingsindustrie. Wie weet leg je er ook meteen het eerste contact met je toekomstige werkgever!

Ottentic (Brugge)

Ottentic is nu een vergaderzaal, maar vroeger was het ook de locatie van het pop-uprestaurant van Erik Goossens en Bieke Ilegems tijdens het VTM-programma ‘2 Sterren Restaurant’. Nu zijn er geen uitgebreide maaltijden meer, maar op donderdag kan je wel nog altijd een pakje friet bestellen.  25 studenten krijgen er naast een studeerplaatsje  ook de mogelijkheid om een balletje te gooien op de petanquebaan.

Jeugdhotel Snuffel (Brugge)

Wie een taalvak aan het blokken is, kan misschien even passeren bij Snuffel, een jeugdhostel op wandelafstand van de Grote Markt. Veel internationale studenten op stadsbezoek logeren er en dus kan je naast het studeren gerust even een praatje gaan slaan met hen om ook je internationale connecties te verbeteren!

Woonzorgcentrum Ter Linden (Veurne)

In Veurne brengt woonzorgcentrum Ter Linden jong en oud samen . De studenten kunnen er in de gemeenschappelijke zalen op hun boeken gooien, terwijl de bewoners voor wat afleiding kunnen zorgen in de pauze. Ook verschillende woonzorgcentra rond Kortrijk en Brugge zetten hun deuren open voor studenten. Sommige centra bieden zelfs een maaltijd aan die je samen met de senioren kan verorberen.