Blokpauze nodig? Yellow Tigers serveren deze week topvolleybal in Kortrijk

Studenten die even achter hun bureau vandaan willen, kunnen dinsdag 4, woensdag 5 en donderdag 6 juni terecht in de Lange Munte in Kortrijk voor de Volley Nations League in het vrouwenvolleybal. De nationale vrouwenploeg, de Yellow Tigers, spelen dan tegen Rusland (FIVB 5), Polen (FIVB 26) en wereldkampioen Servië.

De Volley Nations League is een landencompetitie waarin de beste landen van de wereld het tegen elkaar opnemen. De FIVB, de wereldvolleybalbond, kwalificeert elk jaar twaalf landen automatisch. Die landen zijn enkele jaren zeker van hun deelname op het allerhoogste niveau. Rusland en Servië zijn er daar twee van. Polen en België mogen deelnemen als twee van de vier zogenaamde ‘challenger teams’. Dat zijn landen die voor 1 jaar zeker zijn van hun deelname

België neemt het in die Nations League dus op tegen Rusland (04/06), Polen (05/06) en Servië (06/06). Dat beloven stevige wedstrijden te worden. Rusland staat vijfde op de wereldranglijst, Polen 26ste en Servië werd in september nog wereldkampioen. Van de drie tegenstanders lijkt Polen dus de meest haalbare voor de Tigers, zelf 19de op de ranking.

Stunten tegen Rusland en Servië?

De Yellow Tigers hebben er al een speelronde opzitten in Azië. Daar namen ze het op tegen kersvers Challenger team Bulgarije (FIVB 16) , Japan (FIVB 6), Thailand (FIVB 14), China (FIVB 2) en Zuid-Korea (FIVB 9). Tegen die eerste drie wonnen ze, met als hoogtepunt de 2-3 winst tegen Japan. De Tigers kwamen 0-2 achter, maar konden de wedstrijd nog keren en wonnen uiteindelijk in vijf sets. Een stunt tegen Rusland dinsdagavond zit er voor eigen publiek dus zeker in.

Tegen Polen zijn de Belgische vrouwen dan weer favoriet. In tegenstelling tot hun mannelijke volleybalploeg doen de Poolse dames het een stuk minder goed. De Belgen staan zeven plaatsen hoger en zouden dus moeten kunnen winnen. De afsluitende wedstrijd in Kortrijk tegen Servië is dan weer een trapje te hoog. Servië is wereldkampioen en de Tigers verloren vorige week nog tegen de olympische kampioen en nummer twee van de wereld, China.

Drie wedstrijden hoogstaand volleybal dus in Kortrijk en dat telkens om 20u15 ’s avonds. Ideaal dus om even de gedachten te verzetten voor de examens om dan met een fris hoofd opnieuw achter de boeken te kruipen.

Tickets zijn te verkrijgen via www.topvolleybelgium.be en kosten 15 euro voor een dag of 30 euro voor de drie dagen.

Het programma

Dinsdag 04/06

17u15: Servië – Polen

20u15: België – Rusland

Woensdag 05/06

17u15: Servië – Rusland

20u15: België – Polen

Donderdag 06/06

17u15: Polen – Rusland

20u15: België – Servië

Boodschap van Yellow Tigers en studentes Manon Stragier en Silke Van Avermaet