G-ploegen Marke en Zulte Waregem nemen het tegen elkaar op

Iedereen die G-voetbal een warm hart toedraagt kon dit weekend terecht in Marke. Daar werd een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld tussen de G-ploegen van Marke en Zulte Waregem. De twee jeugdploegen kregen behoorlijk wat belangstelling en stelden niet teleur.

Dat G-voetbal in de kijker moet worden gezet, staat buiten kijf. Onder een stralende zon stond dan ook een hele menigte supporters vol spanning te wachten tot het eerste fluitsignaal gegeven zou worden. Terwijl de Vlaamse schlagers nog door de luidsprekers galmden, kwamen ook twee bekende gezichten aan op het voetbalveld van Marke: Hilde Crevits, Vlaams Minister van Onderwijs en oud-judoka Gella Vandecaveye.

Voor Hilde Crevits was deze sportieve activiteit de ideale ontspanning in deze drukke campagne periode: “De organisatoren hadden mij al twee keer uitgenodigd en al twee keer zat mijn agenda vol. Ik ben dus zeer verheugd hier eindelijk aanwezig te zijn. ” Zelf vindt ze de belangstelling voor G-voetbal zeer positief en hoopt ze dat deze alleen nog zal groeien. “Ik ben hier om de mensen die het G-voetbal organiseren te steunen. Als je die jongeren op het veld bezig ziet krijg je zelf bijna zin om mee te voetballen”, aldus de CD&V-politica.

De man die dit alles mogelijk maakte is Dave Vanhoutte. Hij is sportief verantwoordelijke van de Markse G-ploeg én oprichter van de G-club. “Mijn zoon heeft zelf autisme en meedraaien bij de ploeg van Marke bleef een hele opgave voor hem. Daarom zocht ik naar een alternatief en dan kwam ik bij een G-ploeg uit. Daar kwam eigenlijk meteen respons op. Vele lagere scholen reageerden op ons voorstel en zo ontstond deze mooie groep.” En dat G-voetbal een prachtig initiatief is moet je Dave uiteraard niet vertellen. “Het mooie aan de sport is dat de jongens zoveel fun beleven. Op deze manier kunnen ze zich volledig ontplooien. Het gaat hier om plezier maken en niet de resultaten.”

In de wedstrijd was het overgewicht duidelijk voor Zulte Waregem. Die ploeg deed uiteindelijk een heel sportieve daad door sommige uitblinkers even van het veld te halen zodat de spelers van Marke ook hun doelpunt konden meepikken. Het was duidelijk dat de score er niet toe deed en vooral de sfeer en beleving van het G-voetbal de bovenhand kreeg.

(foto: Robben scheire)