Ambassadeur Canada bezoekt Howest The Level in Kortrijk

De Canadese ambassadeur, Olivier Nikoloff, was te gast bij Howest The Level in Kortrijk. Samen met de opleiding Digital Arts and Entertainment bespreekt de ambassadeur een eventuele samenwerking.

In de opleiding Digital Arts and Entertainment (DAE) leren studenten games en 3D-applicaties te ontwikkelen, maar het is een bacheloropleiding. In die sector bestaan momenteel geen mogelijkheden om een master te behalen binnen België. Howest wil hier verandering in brengen en haar studenten de mogelijkheid bieden een master te behalen in Montreal.

De game-opleiding werd onlangs voor de tweede keer verkozen tot beste van de wereld. In Canada, het mekka van de game-industrie, ging dat niet onopgemerkt voorbij. Het is een logische stap om de studenten een master in het buitenland aan te bieden. Op The Level, de campus waar DAE zich bevindt, lopen namelijk al buitenlandse studenten en docenten rond. Vaak vinden afgestudeerden ook werk buiten België.