Tiener gedood in Rotterdamse school

Rotterdam – In het Designercollege vond gisterenavond een schietpartij plaats. Het slachtoffer, een 16-jarige studente, overleed ter plaatse. De politie heeft de vermoedelijke dader aangehouden.

De schutter nam de 16-jarige Humeyra onder vuur aan de fietsstaling tijdens de middagpauze. Getuigen menen acht schoten gehoord te hebben. De hulpdiensten probeerden het meisje nog te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat. De andere leerlingen zijn ongedeerd. Bekir E., de vermoedelijke schutter, is een 31-jarige Rotterdammer van Turkse origine. De politie pakte de man niet veel later op. Volgens klasgenoten hadden de twee tot voor kort een relatie. Bekir E. staat bekend bij het gerecht en is verschillende keren veroordeeld. Er lopen verscheidene aangiftes van bedreigingen tegen de dertiger. Vandaag wordt het slachtoffer herdacht op de school.