Sport kort overzicht 19 december 2018

Solskjaer nieuwe interim-coach Man United

Ole Gunnar Solskjaer is de nieuwe coach van voetbalclub Manchester United. De Noorse ex-speler is de opvolger van de Portugees José Mourinho en zal de ploeg tot het einde van het seizoen leiden. Tot vandaag was Solskjaer coach bij de Noorse topclub Molde FK, maar die positie ruilt hij nu in voor een plek op de trainersbank bij zijn ex-club. De Noor speelde van 1997 tot 2008 bij Manchester United.

Belgen in het buitenland scoren

In de Engelse League Cup heeft Kevin De Bruyne zijn eerste goal gemaakt na lang blessureleed. Op het veld van Leicester City opende hij na een kwartier spelen de score. Na de gelijkmaker van de thuisploeg moesten er penalty’s worden getrapt. City won en stoot zo door naar de halve finale.
In de Bundesliga heeft ex-Anderlechtspeler Dodi Lukebakio er dan weer voor gezorgd dat zijn ploeg een stuntzege behaalde tegen het Dortmund van Axel Witsel. De Belg opende de score en zag zijn ploeg met 2-1 winnen.
Ook Thorgan Hazard heeft gescoord voor zijn ploeg Borussia Monchengladbach, thuis tegen Nürnberg. Hij opende net na rust de score, nadat hij in de eerste helft een strafschop miste. Gladbach won met 2-0 en houdt de punten thuis.

Van den Bergh stoot door naar tweede ronde

Op het WK darts heeft onze landgenoot Dimitri Van den Bergh zijn wedstrijd in de eerste ronde gewonnen. Zijn Amerikaanse tegenstander Chuck Paleo werd met 3-0 verslagen. In de tweede ronde neemt Van den Bergh het morgen op tegen de Zweed Daniel Larsso