Scholen uit Rumbeke wandelen om collega’s met ALS te steunen

In Rumbeke kleurden de straten deze ochtend fel geel en rood dankzij de leerlingen van gemeentelijke basisschool De Vlieger, GO! Windekind en vrije basisschool De Verrekijker. De drie scholen smolten deze ochtend samen voor de Warmste Week van Music For Life.

 

Op korte termijn kwam elke school uit Rumbeke op de een of andere manier in aanraking met ALS,  een ongeneeslijke ziekte waarbij de spieren langzaam verzwakken. De  drie scholen besloten om  samen een initiatief op poten te zetten om hun getroffen collega of leerkracht een duwtje in de rug te geven. Het idee kwam relatief laat waardoor er nog weinig tijd was om een heus evenement te organiseren. De Vlieger had al een winterwandeling op de planning staan en daarom werd beslist om dit te laten doorgaan als initiatief voor de Warmste Week.

Zo’n zevenhonderd kinderen stapten deze ochtend mee. Tussen het stappen door hielden ze even halt aan het plein op de hoek van de Koning Leopold I-Laan en Monseigneur De Haernestraat. Daar konden ze genieten van een koekje en een drankje en even uitrusten of nog meer ravotten op het voetbalplein en de bijhorende speeltuin.

Solidariteit uitdragen

Ondanks de koude beleefden de kinderen een gezellige ochtend. Wanneer je hen vraagt waarom ze de wandeling maken, weten ze perfect een antwoord. Na de korte pauze met een hapje en een drankje was het tijd om de tocht verder te zetten. De leerkrachten zijn heel tevreden met het verloop van de wandeling. Ze willen volgend jaar opnieuw iets organiseren voor de Warmste Week en zijn daarover al volop aan het brainstormen.” We zouden volgend jaar graag een warmathon organiseren. Daar hadden we dit jaar jammer genoeg de tijd niet meer voor”, aldus leerkracht Liesbeth Demeestere van basisschool De Vlieger.

Het doel van dit evenement is enerzijds om meer aandacht te vestigen op de ongeneeslijke ziekte ALS. Daarnaast willen de scholen met deze actie de inwoners van Rumbeke hun verbondenheid te tonen. “Die verbondenheid blijft niet beperkt tot onze school, maar we willen deze boodschap ook uitdragen naar de inwoners van Rumbeke en zelfs de regering. We hopen op een betere wereld”, aldus de leerkrachten van GO! Windekind.

Naast ALS wandelde GO! Windekind ook tegen racisme op school. GBS De Vlieger stapt voor Time for Lime VZW, om hun leerlingen er op te wijzen dat ze op tijd een teek moeten verwijderen. “ We willen een warm gevoel uitdragen voor deze drie acties.”