Relax, er zijn genoeg films in de kerstvakantie!

Samen een filmpje kijken tijdens de kerstvakantie of feestdagen: niets gezelliger, toch? Of je nu een film in Kinepolis verkiest of liever een non-commerciële, deze korte gids helpt je bij een volgend cinemabezoek.

Voor het hele gezin

Mary Poppins returns 

De Banks-familie maakt opnieuw een tragische gebeurtenis mee en dreigt hierdoor het plezier te verliezen. Gelukkig schiet Mary Poppins hen te hulp en strooit ze weer magie over de saai geworden familie. Ze maakt van elke gebeurtenis een avontuur en probeert het plezier terug te brengen. Emily Blunt vertolkt magistraal de rol van Mary Poppins en Lin-Manuel Miranda speelt haar trouwe vriendje Jack, de lantaarnaansteker die de straten van Londen verlicht door zijn vrolijkheid. Mary Poppins Returns is een nostalgische musical en een flashback naar een vorige kerst waardoor deze kerst enkel maar warmer kan worden.

The Grinch

Het bekende kerstverhaal van Dr. Seuss is door Illumination en Universal Pictures in een nieuw jasje gestopt. In de vorige film had Jim Carrey de hoofdrol, deze keer mocht Benedict Cumberbatch de stem van het geanimeerde hoofdpersonage inspreken. In de animatiefilm probeert de Grinch het kerstfeest te stelen, tot hij de vrolijke Cindy-Lou ontmoet. Slaagt zij erin de groene mopperkont de magie van kerst te laten beleven?

Liefhebber van drama of romantiek?

Wildlife (Budascoop Kortrijk)

Joe is 14 jaar oud en de enige zoon van Jeanette (Carey Mulligan) en Jerry (Jake Gyllenhaal). Ze wonen in de Amerikaanse staat Montana in de sixties. Voor de buitenwereld zijn zij een volkomen normaal gezin, totdat Jerry zijn job verliest. Hij verlaat niet veel later het huis om branden te gaan blussen in het noorden. De rol van huisvader is niet meteen voor Joe weggelegd, want zijn moeder Jeanette schijnt haar leven opnieuw op te bouwen doordat ze andere mannen aantrekt. Joe probeert die situatie te begrijpen, maar haalt alles uit de kast om zijn ouders weer samen te krijgen.

Cold war (Budascoop Kortrijk)

De jaren 50 in Polen, de Koude Oorlog is prominent aanwezig. In deze bizarre tijd is het voor Wiktor (Tomasz Kot) en Zula (Joanna Kulig) liefde op het eerste gezicht. Liefde in een onmogelijke tijd, want beiden komen ze uit een ander deel van het toenmalige communistische Polen. Zonder elkaar kunnen ze niet leven, met elkaar evenmin. Een romantisch drama dat je doet afvragen waar de grens werkelijk ligt.  Geregisseerd door Pawel Pawlikowski, bekroond als beste regisseur op het Filmfestival van Cannes.

Beautiful boy

Beautiful boy vertelt het verhaal van een onbreekbare band tussen vader en zoon. Journalist David Sheff (Steve Carell) en zijn tienerzoon Nic (Timothée Chalamet) zijn onafscheidelijk. Maar wanneer David ontdekt dat Nic met een drugsverslaving kampt, stort zijn wereld in. Hij besluit er alles aan te doen om zijn zoon opnieuw op het juiste pad te krijgen. De eerste Engelstalige film van Felix van Groeningen is meteen een voltreffer en toont de invloed van drugs op een gezin aan.

Vol spanning en actie

Robin Hood

Na de felle strijd tijdens de kruistochten komt Robin van Loxley, gespeeld door Taron Egerton, weer thuis in zijn geliefde Sherwood Forest. Zijn woonplaats blijkt veranderd te zijn in een corrupte buurt. Samen met zijn Moorse leermeester, vertolkt door Jamie Foxx, starten ze hun opstand tegen het corrupte bewind. Een film van regisseur Otto Bathurst, geproduceerd door Leonardo DiCaprio.

Aquaman

In de onderwaterwereld van de zeven zeeën speelt zich het avontuurlijke actieverhaal van Aquaman af. Warner Bros. Pictures en regisseur James Wan brengen een film waarin Jason Momoa de hoofdrol speelt van de half-mens, half-Atlantiër ‘Arthur Curry’. Arthur maakt een lange reis mee waarin hij meer over zichzelf te weten komt en ook zijn voorbestemming ontdekt…

Van Vlaamse bodem

De collega’s 2.0

In deze filmupdate van tv-reeks “De collega’s” uit de jaren 70, krijgen de werknemers een nieuw diensthoofd. Gemotiveerd om een nieuwe wind door de groep te laten waaien besluit de net aangestelde chef een teambuilding-weekend te organiseren, als dat maar goed afloopt. Een film van Jan Verheyen met Ben Segers en Mathias Vergels in de hoofdrol.

Niet schieten

Een jaar geleden haalde de Bende van Nijvel plots weer de voorpagina’s, nu brengt Stijn Coninx een film over het verhaal van een van de slachtoffers. Bij de laatste aanslag van de bende op het warenhuis Delhaize in Aalst op 9 november 1985 ziet de 9-jarige David Van de Steen hoe een van de leden zijn zus en ouders neerschiet. Hijzelf blijft gewond achter en wordt door zijn grootouders opgevangen. Die doen er alles aan om hun kleinzoon zoveel mogelijk bij te staan. Acteurs Viviane De Muynck, Jan Decleir en Jonas Van Geel zijn de grote namen in dit drama.

Girl (cinema Lumière Brugge)

Girl geeft ons een kijkje in het leven van de 15-jarige Lara, die het wil maken als ballerina en daarvoor de wereld rondreist. Haar lichaam zorgt echter voor tegenstribbeling, want de danseres is geboren als jongen. Het debuut van de jonge Vlaamse regisseur Lukas Dhont won de Camera d’Or op het filmfestival in Cannes en is een intrigerend verhaal over identiteit en gender.