Filou Oostende is klaar voor clash met Italiaanse topclub Bologna

Vanavond neemt Belgisch landskampioen en bekerhouder Filou Oostende het in de Champions League op tegen Vitrus Bologna. Makkelijk zal het niet zijn voor Oostende dat na twee overwinningen wel bezig is aan een remonte. De Italianen zijn na negen speeldagen nog ongeslagen en dus torenhoog favoriet.

In de Versluys Dôme in Oostende neemt BOC het vanavond op tegen de Italiaanse topclub Virtus Bologna. Een makkelijke avond zal het niet worden nadat er in de heenwedstrijd met 89-60 vrij zwaar werd verloren. Op de laatste shot-training was de concentratie dan ook al groot bij het team. Shooting-guard Yannick Desiron, een van de sterkhouders van het team, gelooft in de kansen van BOC: “Het zal zeker een zware wedstrijd worden. In Bologna hebben we niet onze beste wedstrijd gespeeld, maar ik denk dat we vandaag ons van onze sterkste kant zullen laten zien en sterk zullen zijn.”

Net zoals de voorbije seizoenen staat Oostende autoritair aan de leiding in de competitie, maar in de Champions League loopt het dus heel wat stroever. Coach Dario Gjergja hoopt vooral steun van zijn fans en dat Filou boven zichzelf uitstijgt. “Elke wedstrijd zijn de fans belangrijk voor ons dus zijn we blij dat ze massaal aanwezig zullen zijn. Hoe dan ook zal hun aanwezigheid in ons voordeel spelen.”

Om 20:30 zien we dus of Oostende voor 5.000 toeschouwers kan stunten tegen Bologna.