Lien Verschaeve klaar voor stap in onbekende met Oud Cortryck

Café Oud Cortryck in de Wijnendalestraat gaat na tien jaar sluiting in januari weer open. De nieuwe 35-jarige uitbaatster Lien Verschaeve uit Marke begint na 15 jaar in de marketingwereld  aan een gloednieuw hoofdstuk in haar leven als horeca-uitbaatster. Ze verlangt om te luisteren naar de verhalen die mensen zullen vertellen bij een koffie of een frisse pint.

Lien kreeg foto’s van het oude café toegestuurd door Wout Maddens, schepen van Stedenbouw in Kortrijk, en was meteen verliefd op het pand. “Toen we de foto’s zagen wist ik meteen dat ik iets met dit gebouw wilde doen,” begint de uitbaatster enthousiast. Lien stapte met haar plannen naar brouwerij Verhaege uit Vichte en niet veel later besloten ze samen te werken. Lien hoopt om dit café weer in de sfeer van hoe het was te krijgen door te luisteren naar de verhalen van de vaste klanten die hopelijk snel over de vloer zullen komen. “ Ik hoorde alvast van passanten dat ze heel blij zijn dat het pand gerenoveerd wordt en eindelijk opnieuw zal open gaan. Sinds zaterdag hebben we zelfs al meer dan 300 likes op Facebook.”

Einde verbouwingen eindelijk in zicht

Na vier jaar intensief verbouwen, is het einde eindelijk in zicht voor de uitbaatster. “ Maandag beginnen we met schilderen voor de komende drie weken en voor de kerstperiode hoop ik de inrichting van de kinderruimte en het zaaltje boven af te hebben. Na Nieuwjaar heb ik dan nog een week om beneden alles af te krijgen.” Vijf en zes januari is het dan eindelijk zo ver, de officiële opening van Oud Cortryck. Alle hapjes van op de kaart worden voorgesteld aan de klanten in combinatie met de zes bieren van brouwerij Verhaeghe. Lien heeft naast wat afwassen tijdens de vakantiejobs in haar jeugd geen ervaring in de horeca. “ Ik zet een stap in het onbekende. Ik vind het uiteraard heel spannend maar wil deze stap nu zetten. Binnen tien jaar moet ik niet meer aan dergelijke zaken beginnen.”

Na vier jaar verbouwingen kijkt Lien enorm uit naar de inrichting van haar zaak en naar haar eerste klanten. “ Ik heb besloten om de eikkleuren van het café te houden en die te combineren met oud roze elementen. Voor decoratie werken we in thema’s. Het eerste thema is uiteraard Valentijn. “