Winter in Kortrijk

Volgende week vrijdag start het event ‘Winter in Kortrijk’. Net zoals vorig jaar zal de blikvanger  een kerstmarkt zijn op het schouwburgplein. Nieuw is dat er nu ook een kinderkerstfoor en een pop-up winterbar komen, naast veel andere activiteiten in de stad.

In Kortrijk is het de traditie dat eerst Sinterklaas langskomt vooraleer de Kerstman arriveert. Daarom start Winter in Kortrijk  dit jaar op 7 december. Dat is het officiële begin van een aantal activiteiten die in het teken staan van de winterperiode. “Er is voor elk wat wils,” vertelt Merijn D’hont, coördinator van het project. “Je hebt de ijspiste waar je rondjes kan draaien voor democratische prijzen. Daarnaast is de  binnenstad verlicht en dus ideaal voor de laatste kerstshopping. Als ik mensen verwonderd zie toekomen in de stad door de sfeer die we hebben gecreërd,  ben ik gelukkig.”

 

 

Film in het zwembad

Voor mensen die graag naar de film gaan, wordt de budascoop omgetoverd in Winterwonderland. Daarnaast zijn er ook nog activiteiten en voorstellingen op locatie, zoals Splash, een voorstelling in het zwembad.

Stad Kortrijk wil van dit moment ook gebruik maken om de verlaagde leieboorden nog eens in de kijker te zetten.

Maar niet enkel in de binnenstad valt er iets te beleven. Elke deelgemeente van Kortrijk heeft een eigen kerstmarkt. Deze duren wel minder lang, maar zijn zeker de moeite waard. Alle activiteiten staan ook aangeduid op de website van Winter in Kortrijk.