Veel te doen in Kortrijk voor een woensdagavond

Donderdagavond is doorgaans de uitgaansavond van veel studenten, maar vandaag zijn er op woensdagavond behoorlijk events in Kortrijk. FIFA-tornooi voor de voetbalfans, pyjamarun voor andere sportievelingen en de vrijgezellen onder ons kunnen kiezen tussen twee speeddate-events.

Enkele studenten Communicatiemanagement van Howest openen vandaag café Good Kompany in The Level, een van de campussen van Howest. In het pop-up café vindt een tornooi plaats van het populaire videospel FIFA 19. 45 gegadigden hebben zich ingeschreven en hopen de hoofdvogel af te schieten. “De hoofdprijs is  een reischeque ter waarde van €250 en een gepersonaliseerd truitje van KV Kortrijk”, zegt Heike Nelis, een van de organisatoren. “Daarnaast kan je ook live de Champions Leaguewedstrijd van Club Brugge uit tegen Dortmund volgen in het café.”

Voor de meer actieve sportievelingen organiseert Hogeschool Vives een loopwedstrijd Dwars door Vives. In het kader van De Warmste Week zet de hogeschool haar deuren open en de renners worden aangemoedigd om in pyjama te lopen. De opbrengst gaat naar Bednet, de organisatie die ervoor zorgt dat langdurig zieke kinderen  vanop afstand toch nog les kunnen volgen. Achteraf kunnen de lopers zich verwarmen met een jenevertje en een braadworst op een mini-kerstmarkt.

Speeddaten hier en daar

Op twee verschillende plaatsen kan je vanavond speeddaten. Enkele minuten praten met een persoon en daarna doorschuiven naar een andere tafel. Zo kun je in het studentencafé ’t Bunkertje op de Howest-campus Graaf Karel de Goedelaan op een originele manier kennismaken met alle leden van het praesidium van studentenclub Centaura.

Dare to Date daarentegen is een evenementenbureau dat in tegenstelling tot Tinder en andere sites, de mensen in het echte leven in contact brengt door allerlei events te organiseren. Het houdt in Bar Central op een andere manier speeddatesessies. Met hun Date Night Show willen ze eerst al de sfeer erin brengen met showmasters Juan & Gino. Met veel humor, zoals in de Amerikaanse Late Nightshows, moet de ambiance verzekerd worden en zoveel mogelijk ongemakkelijke stiltes worden vermeden.