Lucas Rougeaux (foto Silvan Caulier)

Lucas Rougeaux is terug na tien maanden blessureleed

Goed nieuws bij KV Kortrijk want de Franse verdediger Lucas Rougeaux is na tien maanden eindelijk weer fit. Het was een erg zware revalidatie, maar het zal niet lang duren voor we de beste Rougeaux terugzien. “De eerste twee maanden waren zwaar, ik zat toen zelfs in een rolstoel. Nu ben ik vastberaden om terug te keren in de ploeg.”

In de zomer van 2016 maakte Lucas Rougeaux de overstap van OGC Nice naar KV Kortrijk. De rechtsback werkte zich op van rotatiespeler tot een vaste klant in de basis. In de terugwedstrijd van de halve finale van de Croky Cup tegen Racing Genk sloeg het noodlot toe en scheurde hij zijn kruisbanden. Het resultaat was een revalidatie van tien maanden waar hij nu eindelijk van terug is.

Zelf is de Fransman uiteraard opgetogen met zijn terugkeer: “Ik ben heel blij om terug op het terrein te staan. Het groepsgevoel en de wedstrijden heb ik enorm gemist dus ik ben erg gelukkig om terug te zijn.” De verdediger traint nu al een tiental dagen mee, ze hopen bij Kortrijk dat hij nog voor de winterstop zijn rentree kan maken.

Bekijk hier het interview met Lucas Rougeaux: