Kinderen maken ‘Bang’ in Kortrijk

Op 5 december gaat de kortfilm ‘Bang’ in première in de Budascoop in Kortrijk. Een film waarvoor kinderen zowel het scenario schreven als de hoofdrollen vertolkten. 

De film die zich afspeelt in en rond De Lange Munte is verrassend genoeg een griezelfilm geworden. Xena (gespeeld door Sam Rooseboom) gaat haar oma bezoeken op het kerkhof waarna ze enge avonturen beleeft.  Op één dag schreven de kinderen onder begeleiding van Quindo-medewerker Broos Claerhout zowel het script als de dialogen waarna de opnames meteen konden starten.  In totaal duurde de workshop met en voor kinderen drie dagen.

De première is op woensdag vijf december om 14 uur in Budascoop Kortrijk.

Beluister hieronder het volledige interview met Broos Claerhout (regie) en Sam Rooseboom (actrice).