Foto: Loïc Richet

Flandrien Yves Lampaert: “En nu die stap voorwaarts zetten”

Na vijf jaar Greg Van Avermaet ging dit jaar de trofee voor de beste Belgische wielrenner van het jaar naar Yves Lampaert. John Deere, zoals zijn ploegmaats hem noemen, won met een voorsprong van ruim 100 punten op tijdrijder Victor Campenaerts.

Gisterenavond viel Yves Lampaert in de prijzen op het gala van De Flandrien. De 27-jarige schaduwkopman van Quick-Step Floors kende een topseizoen en won onder meer Dwars door Vlaanderen en het Belgisch kampioenschap. Al wil hij de komende jaren toch ook meestrijden voor de grote prijzen in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix: “Ik ben er zeker van dat ik volgend jaar nog een extra stap voorwaarts kan zetten. Nu moet ik in staat zijn om ook mee te spelen in de finales van de absolute top-klassiekers,” vertelt Yves Lampaert.

Na deze sterke prestaties en het vertrek van Niki Terpstra, de smaakmaker van het voorbije voorjaar, hoopt Lampaert op een nog grotere rol bij Quick-Step Floors: “Ik ga uiteraard gewoon doen wat de ploeg van mij verwacht. Al zie ik mijn rol wel nog groter worden, nu ga ik echt bij de kopmannen horen. Die Belgische driekleur en mijn goede prestaties van het voorbije jaar zullen ook voor extra druk zorgen.”

Ondanks dat Lampaert gisterenavond nog de Flandrien won, kon de West-Vlaming niet uitslapen vanmorgen. “Vandaag ga ik trainen met de ploeg in Gent, dus veel feesten zal er niet bijzijn. Al ga ik na afloop met de ploegmaats wel een flesje champagne kraken. Volgende week kan ik het dan eens echt vieren wanneer ik mijn kameraden van de ‘Melkerie’, Stijn Steels en Jonas Rickaert, ga aanmoedigen op de Zesdaagse van Gent.”