Eerste solovoorstelling voor Senne Guns

Senne Guns heeft na een lange tijd huiskamervoorstellingen te hebben gegeven eindelijk een eigen solovoorstelling. Die solovoorstelling van hem gaat vanavond door in het auditorium van het Track te Kortrijk.

Senne Guns, bij velen onder ons doet de naam niet onmiddellijk een belletje rinkelen. Nochtans staat de 31-jarige Gentenaar wel al stevig in zijn schoenen in het Nederlandstalige kleinkunstlandschap . Hij begon als toetsenist bij de alternatieve band Tomàn en besloot in 2010 solo te gaan. Op die manier heeft hij intussen al twee albums uitgebracht namelijk ‘Hoera voor de Eleboe’ in 2011 en ‘Zon’ in 2014. In dit laatstgenoemde album zit trouwens ook het nummer ‘Gent’ waarvoor hij heeft samengewerkt met de West-Vlaamse rapper Filip Kowlier. Hij wordt echter altijd begeleid door medemuzikanten. Zijn liedjes beschrijven zijn eigen kijk op bepaalde onderwerpen en zijn meestal fris met een vrolijke toets. Hij werd in 2011 tweede op de Nekka-wedstrijd en was in datzelfde jaar genomineerd voor de MIA’s in de categorie Nederlandstalig. In 2013 stond hij op de 27ste plaats in de Radio 1 top 100 van Belgische nummers. En dit jaar stond hij met zijn single ‘goudvis’ op de 53ste plaats in de Lage Landenlijst.

Vanavond (27/09/2018) geeft hij voor de 2e maal zijn eerste solovoorstelling in het auditorium van het muziekcentrum track te Kortrijk. De Regie van de reeks voorstellingen neemt Raf Walschaerts voor zijn rekening. De opvoering bevat volgens Senne zelf veel nieuwe nummers, klassieke muziek, humor, liefde, muziekgeschiedenis, pianospel en nog veel meer (zie video onderaan artikel). Kaarten voor deze voorstelling zijn helaas al uitverkocht maar niet gevreesd, zijn vertoning gaat (voorlopig) nog twee maal in bedrijf. Hij treedt nog op in ’t Schipken te Sint-Amands op 15/11 en in het cultuurcentrum van Waregem op 9/12.

( video door Senne Guns)