Bodypaint en mode, een vlekkeloze combinatie

Combineer de maand september met catwalks en je krijgt modeweken. Koppel bodypaint en mode aan elkaar en je krijgt een onafscheidelijk duo. Lichaamskunst komt namelijk steeds meer aan bod in de modewereld en lijkt de nieuwste en hipste trend te vormen. Ook in scholen wordt de trend opgepikt, de opleiding bodypainting kent steeds meer populariteit.

Er is geen twijfel mogelijk, bodypainting is op dit moment erg in trek. Van artiesten tot ontwerpers en van studenten tot volwassenen, elke creatieveling blijkt fan van deze hippe kunstvorm.

Wandelende schoen
Op de internationale schoenenbeurs MICAM die plaatsvindt in Milaan, werd al snel duidelijk dat bodypainting een steeds belangrijker deel uitmaakt van de modewereld. Voor de 86ste editie van het event creëerde de Duitse Johannes Stötter een prachtige illusie. De artiest had de lichamen van enkele modellen namelijk zo knap geschilderd dat deze precies een echte schoen vormden.

Aliens op de catwalk
Moschino was de Duitser Johannes Stötter een stapje voor. Tijdens de voorstelling van de herfstcollectie van het merk begin 2018 waren enkele modellen volledig in het rood en groen geverfd. Want ja, ook aliens behoren tot de kunst van bodypainting.

Verf als kledij
Om het 30-jarig bestaan van make-up merk MAKE UP FOR EVER te vieren ontwierpen zes fashion designers een aantal jurken met behulp van body paint. Het publiek was alvast enthousiast.

View this post on Instagram

#makeupforeverbodypainting

A post shared by Deniz Saatçioğlu (@denizsaatcioglu) on

Opleiding bodypainting kent populariteit
Bodypainting zorgde enkele jaren geleden voor een geheel nieuwe opleiding. Wij spraken met een medewerker van het centrum voor avondonderwijs en stelden haar enkele vragen.

“Op vraag van enkele studenten besloten wij in 2016 de opleiding bodypainting aan ons gamma toe te voegen”. Die opleiding is perfect voor mensen die spectaculaire body art onder de knie willen krijgen maar ook voor personen die met hun artistieke skills een belangrijke rol willen spelen in de wereld van film, theater of musical vormt het een goede basis. Gedurende vijf praktijkgerichte lessen krijgt men meer info over catwalk- & theatergrime, bodypainting, make-up & special effects en tot slot ook henna painting. “Er zijn tal van carrièremogelijkheden na de opleiding. Zo kan men grimeur bij een theatergezelschap, bodypainter voor events of zelfs visagiste met bodypaint als specialisatie worden”. Nu bodypainting steeds meer aan bod komt in de modewereld gelooft het centrum voor avondonderwijs bovendien dat het de opkomst van de opleiding heeft vooruitgeholpen. “Body art is hot, bodypainter is zonder twijfel een beroep met een toekomst”.