Geblesseerde Goffin geeft verstek in Azië

David Goffin geeft forfait voor Tokio en zal wellicht ook afhaken voor Shanghai. Goffin had heel wat punten te verdedigen op zijn Aziatische tournee, hij won vorig seizoen zowel het toernooi in Shenzhen als in Tokio. Onze landgenoot zal dus een pak punten verliezen, maar hij zou op de ATP-ranking niet uit de top 15 vallen.

David Goffin (ATP 11) is niet verder geraakt dan de tweede ronde van het ATP-toernooi in Shenzhen. Andy Murray was in twee sets te sterk voor de titelverdediger. Het werd 6-3 6-4 na 1 uur en 36 minuten tennis. De Schot, die zelf net uit blessure komt, is teruggevallen tot plaats 311. Nu werkt hij hard aan de weg naar de top. Murray kreeg een wildcard voor het toernooi van Shenzhen, dat hij in 2014 bij de eerste editie won. Onze beste Belg zou terug aan het sukkelen zijn met een armblessure. Eerder dit jaar was deze blessure ook al de boosdoener op de US Open in New York en het ATP-toernooi van Cincinnati.

“Achteraf gezien had hij misschien liever de Laver Cup niet gespeeld, maar het is moeilijk ‘nee’ te zeggen tegen een initiatief van Roger Federer. Hoe dan ook is zijn seizoen nog niet ten einde met in het vooruitzicht Antwerpen voor eigen publiek.”  Carl Maes

Sterk in Chicago

Het was een hele eer voor onze landgenoot om deel te nemen aan de tweede editie van de Rod Laver Cup. Hij behoorde dan ook tot een fantastisch team van onder meer Roger Federer, Novak Djokovic, Sascha Zverev, Grigor Dimitrov en Kyle Edmund. Goffin bezorgde Team Europe dan ook meteen een punt door de zege tegen de Argentijn Diego Schwartzman die het opnam voor Team World. Na een zege in het enkelspel en een nederlaag in het dubbelspel was de Laver Cup voorbij voor David Goffin. De Belg kwam niet meer in actie op de slotdag. Het was Alexander Zverev die zorgde voor de titelverlenging van Europa in de Laver Cup. De Duitser klopte in het voorlaatste duel de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson. De tussenstand werd zo onoverbrugbaar: 13-8.