Reginald Van Severen: “Als de lat hoog ligt, is de stap naar een beroep veel makkelijker”

Reginald Van Severen, schrijver, radiopresentator, filmmaker, maar vooral bij ons bekend als oud-docent. Deze namiddag was hij terug te zien in onze schoolgebouwen. Was het heimwee? Werkt hij hier opnieuw? Komt hij nog eens rondneuzen? Of is het nog iets anders? Wij zochten het uit!

Jammer, hij is niet terug. Meneer Van Severen was terug in onze gangen te bespeuren omdat hij de internationale studenten een kleine les zal geven over monteren en filmen. Dit geeft hij aan nog vaker te willen doen maar hij benadrukt dat hij wel degelijk op pensioen is.

“Eigenlijk ben ik hier nauwelijks weggeweest”, geeft hij zelf aan.  Maar dat wil niet zeggen dat hij het hier niet mist. “Het doet heel raar als het lesgeven plots wegvalt. Ik word nog elke dag wakker om zes uur. In het bijzonder doet het vreemd dat ik die groep jonge, spontane mensen kwijt ben. Daarvoor doe je het deels ook, de volgende generatie klaarstomen is mijn engagement.”

“De volgende generatie klaarstomen is mijn engagement” – Reginald Van Severen

Maar hij is ook trots. Trots op al dat jong geweld dat hij de afgelopen jaren heeft kunnen opleiden. “Ik ben eigenlijk een soort katalysator. Met andere woorden, ik zorg dat mensen die talent hebben stilletjesaan groeien naar de… Ik kan niet zeggen naar de top want na dat ze uitstromen blijven ze nog altijd een stuk student. Maar wel zorgen dat de lat zo hoog mogelijk ligt voor hen.” En dat die lat hoog ligt is volgens de heer Van Severen handig. Vooral dan als ze later in de professionele sector beginnen werken. “Als de lat hoog ligt, is de stap naar een beroep veel makkelijker en hebben ze een groter voordeel op anderen.”

Maar niet alles is natuurlijk altijd rozengeur en maneschijn. Hij gaat niet alles missen uiteraard.

“Wat ik zeker niet zal missen? Goh, moeilijk! Het vergaderen! (lacht)”