WOW Kortrijk: De warmste week van Howest

Geen rode loper te bespeuren op de awarduitreiking van het WOW-project in Kortrijk, wel veel enthousiaste studenten die in de prijzen hopen te vallen. Ook aanwezig in de Budascoop was burgemeester Vincent van Quickenborne. Die was vol lof over de studenten van zijn stad en de verschillende uitwerkingen rond het thema Mobiliteit.

Week een van dit academiejaar kwamen de studenten van de opleidingen Communicatiemanagement, Toerisme & Recreatiemanagement, Devine, Ergotherapie, Industrieel Product Ontwerpen en Sociaal Werk van Howest al meteen voor een uitdaging te staan. In teams werkten de derdejaars samen rond het thema verkeersveiligheid. Hierbij hebben de groepjes telkens een filmpje gemaakt waarbij ze elk hun eigen ideeën voor een veiliger verkeer voorstellen. Vanochtend werden de winnende filmpjes gelauwerd met een award.

“Uit jullie koker komen veel meer ideeën dan uit de politieke programma’s waar ik de voorbije weken ben geweest, er is veel meer creativiteit.”

Trotse burgemeester
Burgemeester Van Quickenborne is alvast trots op de laatstejaarsstudenten van zijn stad en liet dat duidelijk merken in zijn korte speech net voor de awarduitreiking. ”Uit jullie koker komen veel meer ideeën dan uit de politieke programma’s waar ik de voorbije weken ben geweest, er is veel meer creativiteit” zegt Vincent Van Quickenborne. De burgemeester was met andere woorden vol lof over het initiatief. Het spreekt dus voor zich dat het project de komende jaren opnieuw deel zal uitmaken van de lesplanning.

 

Bekijk enkele sfeerbeelden van de awarduitreiking: WOWKortrijk2018