(C) Quindo

Vlaamse studentensteden trappen academiejaar feestend af

Wat is er beter dan een goed feestje om een studentenjaar te beginnen?  Studentensteden laten het begin van het nieuwe academiejaar niet onopgemerkt voorbij gaan. In Vlaanderen worden er heuse Kick-Off party’s georganiseerd. In de ene stad al wat groter dan de andere. Hier volgt een kort overzicht.

Gent

Gent biedt misschien wel de Kick-Off party bij uitstek. Afgelopen woensdag kwamen er maar liefst 30.000 studenten opdagen op het Sint-Pietersplein om te genieten van de beats van de PartyFriex of van de dansplaten van Nielson. De inkom bedroeg 1 euro en ging integraal naar de kinderen in derdewereldlanden om hun ook de kans op onderwijs te geven.

Kortrijk

Op 4 oktober 2018 start het ‘Student Welcome’ op het Schouwburgplein in Kortrijk. Volgens Pieter Nuytens, mede-organisator van het evenement, kan je vanaf de middag al terecht in het belevingsdorp op het plein. Hier vallen enkele kleine prijzen te winnen, maar je kan er ook de visuele show bezichtigen op de gevel van de schouwburg. Vervolgens vermeldt Nuytens dat het feest om 19 uur aanvangt. De artiesten zijn Bobalicious, Yolotanker, Shizzle Le Sauvage en de bekende Faisal. De organisatie mikt op 5000 bezoekers die het evenement gratis mogen beleven.

Brugge

In de West-Vlaamse provinciehoofdstad vindt op zondagavond 11 oktober de ‘Student Welcome’ plaats in de feestzaal ‘MaZ’. Manon Billiet, verantwoordelijke bij ‘Brugge Studentenstad’, mikt op een kleine 1000-tal bezoekers. Voor de prijs van 0 euro kan je er onder andere los gaan op de muziek van Broederliefde en DVTCH NORRIS. Tot slot maakt de afterparty met Team Damp als artiest het feest compleet, laat Billiet weten.

Hasselt

Woensdag 3 oktober kunnen de studenten van Hasselt terecht op het Kolonel Dusartplein voor de zogenaamde ‘Student Take-Off’. De inkom is gratis en je kan er genieten van de klassiekers van Willy Sommers tot de hippe nummers van Regi. De studenten van Hasselt en omstreken kunnen na de aftrap van het nieuwe studentenjaar terecht in discotheek Versuz voor een heuse afterparty.

Leuven

Leuven is misschien wel dé studentenstad bij uitstek en hier kan een goede Kick-Off party dus niet ontbreken. De ‘Student Welcome’, zoals ze het event daar noemen, begint woensdag 3 oktober om 18 uur op het Ladeuzeplein met Blu Samu. Iets na zeven start het duo Broederliefde gevolgd door Kraantje Pappie, die vanaf negen uur de boel op stelten zet. Na de optredens kunnen de studenten terecht in de populaire studentencafé’s om tot diep in de nacht een feestje te bouwen.

Brussel

Gisteren konden de Brusselse student terecht in Tour & Taxis om hun studentenjaar af te trappen. Rond 14 uur in de middag begonnen de verschillende optredens op 4 verschillende podia. Met onder andere DJ Kebab, TheColorGrey en Mensch, erger je niet, was het een geslaagd feest met ongeveer tienduizend studenten die ‘Brussel Brost’ gratis mochten bezoeken.

Antwerpen

Dit jaar was Spoor Oost in Antwerpen de place to be om het studentenjaar af te trappen. Afgelopen donderdag kwamen zo’n twintigduizend man naar de ‘Studay’. De inkom was gratis en er waren maar liefst 28 dj’s te bewonderen. Met onder meer Faisal en Vision Machine die de boel op stelten kwamen zetten, kan Antwerpen terugkijken op een geslaagde ‘Studay’.