Vergroot Hamilton de kloof in Sotsji?

Dit weekend keert de formule 1 karavaan even terug richting Europa. De Grand Prix van Rusland vindt voor de vijfde keer plaats op het Sochi Autodrom. Vettel is uit op revanche na een teleurstellende derde plaats in Singapore.

Het verschil tussen Hamilton en Vettel bedraagt zes races voor het einde maar liefst 40 punten. Hamilton is daardoor ook de topfavoriet om dit jaar zichzelf op te volgen als wereldkampioen. Sebastian Vettel staat voor een aartsmoeilijk opdracht in Sotsji. Hij wist er nog niet te winnen in de vorige vier edities. Hamilton kon dat wel al in 2014 en 2015.
Stoffel Vandoorne is uit op een mooi afscheid van de Formule 1-wereld. Vorig jaar wist Vandoorne een veertiende plek te veroveren.

Circuit

Sochi Autodrom is een stratenparcours op het Olympic Park in Sotsji. De race loopt tussen de gebouwen die voor de Winterspelen in 2014 werden aangebouwd. Het parcours telt achttien bochten twaalf daarvan zijn 90 graden-bochten, dit maakt het een technisch lastig parcours. De start is heel belangrijk in Rusland, de tweede bocht zorgt altijd voor veel problemen. Wie het daar heelhuids uit raakt, mag spreken van een succes. Het wordt dan ook vol spanning kijken wie er als eerste uit die bocht komt zondag.