www.pxhere.com

Spanje is populairste vakantiebestemming van de Belg

De Belg ging afgelopen zomer het vaakst op reis naar Spanje, Griekenland en Turkije. Reden hiervoor zijn de zonnige temperaturen in die landen. De terreurdreiging in Tunesië zorgt ervoor dat het land nog altijd niet aantrekkelijk is. Dit blijkt uit cijfers van touroperatoren Thomas Cook, Neckermann en Tui.

Deze zomer gingen de Belgen weer massaal met het vliegtuig of auto op vakantie naar hun favoriete land. De Belg geeft een gemiddelde uit van 1200 euro per persoon voor een vliegvakantie, een autovakantie kost daarentegen veel minder. Men rekent op een 650 euro per persoon.

De aantrekkelijkste reisbestemmingen

Volgens Bart D. van Service Reizen Bart in Waregem blijft Spanje favoriet, waarbij de Canarische Eilanden het goed doen met een kleine stijging. “Griekenland staat een trede lager dan Spanje, vooral Santorini en Kos staan op het verlanglijstje. Voor Turkije merken de touroperatoren een stijging van vier procent ten opzichte van vorig jaar. Dat komt vooral door de lagere prijzen en omdat Turkije zich herstelt na de staatsgreep die twee jaar geleden plaatsvond.”

“Autovakanties zijn natuurlijk ook nog steeds populair vanwege de lage kost en de flexibiliteit voor de reiziger. Frankrijk staat bovenaan, door de mooie temperaturen in het buurland. Daaronder staat Spanje en om de top drie van autovakanties af te sluiten, voegt Italië zich daar nog bij. Oostenrijk is ook graag gezien als het gaat over een autovakantie, maar dan vooral in de winterperiode”, weet Bart.

De problematiek in Tunesië schrikt de mensen af

In Tunesië zien de reisagentschappen een serieuze daling. De terreurdreiging die heerst in het land zorgt ervoor dat de Belgen zich liever niet naar het Noord-Afrikaanse land wegen. De badplaatsen zijn niet meer populair nadat er drie jaar geleden een aanslag plaatsvond in Sousse, vroeger erg populair bij de reizigers. Egypte ondervindt ook een daling, maar een lichte in dit geval.