Reuzenrad The View domineert zes weken lang Ieperse skyline

De West-Vlaamse stad Ieper heeft er een nieuwe attractie bij. Vanavond opent het reuzenrad ‘The view’ zijn deuren. Met 55 meter is de attractie het hoogste mobiele reuzenrad in Europa. Tot en met 5 november kan je vanuit ‘The View’ de stad op grote hoogte bezichtigen.

‘The View’ staat opgesteld naast de Lakenhallen op de Ieperse Grote Markt. Het reuzenrad telt 42 gondels, goed voor zo’n 800 mensen per uur. “Het geeft uitstraling en een bepaalde kracht aan de stad. Het zal een positieve invloed hebben op Ieper”, vertelt Peter De Groote, woordvoerder en voorzitter van de vzw Centrummanagement Ieper.

Een aanwinst?

De vraag rijst of ‘The View’ positief onthaald zal worden. De meningen zijn verdeeld. “Het staat te dicht bij de hallen, ik vind niet dat het hier thuishoort.”, liet Erik, een bewoner van Ieper, weten. “Ik ben geen voorstander van dit soort activiteiten.” Toch oogst het rad nu al veel positieve reacties. Peter De Groote: “Ik weet ook dat ‘The View’ het best op de parking van de Grote Markt had gestaan, maar dan verliezen we te veel parking. Er is ook nog de wekelijkse markt, die niet kan plaatsvinden moest het reuzenrad op de parking staan. Dit kunnen we de handelaars niet aandoen.”

Op 12 oktober wordt ‘The View’ feestelijk geopend in het thema van Halloween. “Oorspronkelijk was er een periode van drie weken voorzien, die van start gaat op 12 oktober, maar onder andere door financiële redenen staat het rad vroeger en dus langer op de Ieperse markt. De opbrengst zou niet voldoende zijn bij een periode van drie weken”, besluit de woordvoerder. Het reuzenrad is open tijdens de week tussen 10 uur en 21 uur 30. In het weekend blijft het ietsje langer geopend, tot middernacht..

De prijs voor een ritje is op vijf euro voor kinderen (onder de 16 jaar) en acht euro voor volwassenen.

 

Zie hier exclusieve beelden van het uitzicht over Ieper vanuit het reuzenrad.