(vtm.be)

Programma Koppels valt niet in de smaak

Het tv-programma  Koppels wordt amper bekeken in Vlaanderen. Nauwelijks 170.000 mensen zaten dinsdagavond voor de buis om naar het format te kijken.Tijdens de eerste aflevering waren dat er nog 203.704. Dat is redelijk verrassend te noemen want in ieder mens schuilt wel een voyeur. 

Het Tv-programma Koppels op VTM laat het helemaal afweten,slechts  170.000 mensen bekeken het programma afgelopen dinsdag. Het programma werd vergeleken met Blind getrouwd, maar scoort opvallend slechter. “Dit komt door de spanningsboog in Blind Getrouwd blijven ze samen of niet” zegt de redactie van VTM. Met Vier in Bed dat tijdens de zomer werd uitgezonden scoorde ook veel beter qua kijkcijfers.

Doel van het programma

Het programma Koppels gaat over vier Vlaamse koppels die hun privacy opgeven om hun relatie beter te maken door coaching te krijgen van twee seksuologen : Wim Slabbinck & Chloé De Bie. Het programma werd vooraf de hemel ingeprezen door de grote herkenbaarheid, want alle leeftijdscategorieën zijn vertegenwoordigd in de vier koppels die variëren  van 20-50 jaar. De eerste aflevering was geen voltreffer. Ongeveer 230.000 mensen zaten voor hun televisie naar het programma te kijken. Dat aantal groeide door de uitgestelde kijkers.

Reden debacle

Dinsdagavond keken amper 170.691 fans naar Koppels. Sex Tape op Vijf dat op hetzelfde tijdstip wordt uitgezonden heeft meer kijkers dan Koppels als je de uitgestelde kijkers erbij telt. Een van de redenen van het lage kijkcijferaantal is dat het niet het leven zoals het echt is weergeeft. Er valt weinig te beleven, je ziet de koppels vooral tijdens opdrachten en niet hoe ze in dagdagelijkse situaties reageren.