Kortrijk zet de bloemetjes binnen

De opleiding bloemschikkunst van het Provinciaal Technisch Instituut in Kortrijk organiseert samen met ACD Serres en Ring Shopping van 5 tot en met 13 oktober het event Urban Flower Shopping. Hiermee vieren ze samen hun verjaardagen: 35 jaar bloemschikkunst, 30 jaar ACD Serres en 45 jaar Ring Shopping.

16 serres zullen de wandelgangen van het shoppingcenter opfleuren. Elke serre wordt aangekleed door een Belgische topflorist. Met dit evenement hopen de organisatoren het shoppen aangenamer te maken en de floristen in de kijker te zetten. “De kleurrijke creaties met bloemen brengen de natuur binnen in een betonnen winkelcentrum”, zegt Fred Verhaeghe, leerkracht bloemschikken aan het PTI. Zijn leerlingen zullen zelf geen serre vullen maar ringvormige bloemstukken maken die de verbinding tussen de organisatoren symboliseren. De leerlingen decoreerden Ring Shopping eerder al voor de kerstperiode. Zo groeide het idee om een nieuw project te starten.

Showcase Bloemisten

Gudrun Bekaert, de uitbaatster van Descaplant, een van de deelnemende bloemisten, heeft er ongelooflijk veel zin in. “Deze actie legt precies bloot waar wij goed in zijn.” Naast de winkel openhouden en andere activiteiten zoals het versieren van businessevenementen, maakte de bloemiste nog wat tijd vrij voor Urban Flower Shopping. Het thema is ‘jaren 70’ en Gudrun is van plan om de haar toegewezen serre om te toveren tot een gezellige huiskamer met toepasselijke meubels en attributen uit die tijd. “We zijn nog niet begonnen aan het stuk, want de bloemen moeten vers zijn tegen volgende week”. De bloemisten krijgen voor hun showcase een kleine vergoeding van de provincie West-Vlaanderen die dit evenement mee sponsort.