Ivan Leko: “Op dit moment zijn we beter dan vorig seizoen”

Afgelopen woensdag ging Club Brugge uit de beker van België tegen amateurclub KMSK Deinze. Tijd om stil te staan bij dit debacle was er evenwel niet want zaterdagavond staat de stadsderby tegen Cercle al op het programma. 

“Een debacle is het juiste woord”, opent Ivan Leko op vrijdagmiddag de persbabbel, “we weten waarom het gebeurde en het is dus niet het einde van de wereld. We hebben al eerder getoond dat ons voetbal heel goed is en we moeten gewoon op dat elan verder gaan. Op dit moment staan we een stuk sterker dan vorig seizoen.”

Een aantal van de nieuwe namen in de ploeg tegen Deinze overtuigden niet, maar de Clubcoach zal spelers als Openda, De Carli en Luan Peres zeker nog nieuwe kansen geven: “Ik kijk niet naar een cv of een salaris. Het was een goede les voor ons en we moeten gewoon verder. Ik kan de grootste vijand van mijn spelers zijn, maar ik ben dan ook weer de eerste om hen felicitaties te geven. Wie hard werkt zal zeker nog kansen krijgen.”

Nu ligt de focus volledig op de stadsderby met Cercle al zal dat voorlopig nog moeten zonder aanvaller Rezaei die sukkelt met een aanhoudende knieblessure. De vorige keer dat Club Brugge Cercle thuis ontving in de Jupiler Pro League was op 15 augustus 2014. De wedstrijd eindigde toen op 1-1. De intussen vergeten Nicolas Castillo en Junior Kabananga zorgden toen voor de goals.