(C) Silvan Caulier

Houdt KV Kortrijk de drie punten thuis?

Vanavond wordt de openingswedstrijd van speeldag 9 in de Jupiler Pro League op gang getrapt in het Guldensporenstadion. KV Kortrijk neemt het thuis op tegen de panda’s uit Eupen. Beide wonnen hun midweek wedstrijd in de Beker van België. 

Om 20:30 uur deze avond openen KV Kortrijk en KAS Eupen de negende speeldag van de Jupiler Pro League. De Kerels staan op een gedeelde tiende plaats in het klassement, Eupen staat twee plaatsen lager op plaats twaalf met slechts een punt minder.

Winst in de Beker van België

Deze week werd er ook gevoetbald in de Croky Cup. De Oostkantonners wonnen makkelijk thuis met 3-0 van Tubeke, doelpunten van Loties, Yagan en Laurent. KRC Harelbeke was de tegenstander van KV Kortrijk dinsdagavond. Een strafschopdoelpunt van Teddy Chevalier volstond voor een nipte overwinning, het werd 0-1.

KV Kortrijk heeft geen geblesseerden, maar Kumordzi is wel geschorst. KAS Eupen heeft daarentegen geen geschorste spelers maar Diallo en Keita zijn wel licht geblesseerd. Bij KV Kortrijk zijn ze op hun hoede voor de panda’s. “We zouden ons moeten voorbereiden op een moeilijke avond,” aldus Glen De Boeck, hoofdtrainer van KV Kortrijk.

Studentenactie lokt internationale fans

KV Kortrijk lanceerde ook eerder deze week een oproep aan alle studenten om de wedstrijd gratis bij te wonen om het begin van het academiejaar te vieren. Howest Kortrijk geeft ook de internationale studenten de kans om er bij te zijn. Wat drijft hen om vanavond de match te zien? 

Moisés Péres, Mexico

(C) Jordy Soetens, Timothy Maesen

Hij is van Mexico en zijn favoriete voetbalploeg is Chivas. Moisés houdt van de emotie en verbondenheid die vrijkomen bij het spel; dit wil hij hier ook beleven. Tot slot raadt Moisés ons aan om, wanneer we eens naar Mexico zouden gaan, daar een match bij te wonen in het ‘Estadio Azteca’. Hij juicht het ongelooflijke enthousiasme daar toe.

 

 

 

 

 

Marina Hikolic, Servië

(C) Jordy Soetens, Timothy Maesen

Zij is van Servië en Partizan Belgrado is haar favoriete voetbalploeg. Marina ondervond dat vele van haar vrienden graag een gokje wagen op de Kortrijkse voetbalploeg; de ploeg is blijkbaar ook bekend en populair in Servië. Zij wil graag eens weten wat zo speciaal is aan KVK en daarom is zij ook van de partij tijdens de match deze avond.