Heeft Trump naast het “sterkste” land ook de sterkste wagen?

Sinds kort kan de Amerikaanse president Donald Trump rondtoeren in zijn nieuwe Beast 2.0. Deze zwaar gepantserde Cadillac staat de president sinds enkele dagen ter beschikking. The Beast 2.0 is de verbeterde en gemoderniseerde versie van The Beast van het vorige staatshoofd Barack Obama. De wagen is zodanig beveiligd dat buitenstaanders bijna geen kans hebben om Trump te bedreigen. Ook is het zo goed als onmogelijk om de inzittenden te hacken aangezien de auto vol zit met stoorzenders. Wij gingen met welke auto’s de andere politieke leiders rijden.

Koning Filip

Ook onze koning Filip heeft een zwaar gepantserde wagen, zo stevig zelfs dat de auto niet reageert op een raketaanval. De wagen werd twee jaar geleden aangekocht toen het veiligheidsniveau in België danig verhoogd werd. Deze Mercedes S600 Guard kan moeiteloos concurreren met de wagen van Trump. Alleen het verschil in kostprijs is gigantisch. Terwijl het Amerikaanse voertuig enkele miljoenen kost, houdt België het op 400 000 euro.

Emmanuel Macron

De Franse president Emmanuel Macron rijdt dezer dagen rond in een Renault Espace. Een klein detail is wel dat deze wagen maximaal 80 km/u kan rijden omwille van de zware bepantsering. Door te kiezen voor het automerk Renault werd er gebroken met de tradities. In het verleden kozen de Franse presidenten nogal vaak voor het Franse automerk Citroën.

Theresa May

De premier van het Verenigd Koninkrijk, Theresa May, wordt net als haar voorgangers rondgereden in een Jaguar XJ Sentinel. Dezelfde beveiligde wagen deed ook dienst als vervoermiddel voor de vorige premier David Cameron. Het toestel is nog niet vervangen en nu duiken er kleine probleempjes op. Zo is er een euvel met de airbag dat nog niet verholpen is, wat er kan voor zorgen dat er bij een ongeval meer kans is op gewonden.

Vladimir Poetin

De Russische president Vladimir Poetin heeft begin dit jaar zijn versie van The Beast voorgesteld. Bij zijn eedaflegging als president werd de Kortezh-limo voorgesteld aan het grote publiek. Hiermee herstelt Poetin een oude traditie in ere, want vroeger reden de leiders altijd rond in een auto van volledige Russische makelij.