Galerij Marbes stelt voor: Mark Bessemans

Dit weekend stelt fotograaf Mark Bessemans zijn werken voor in Galerij Mardes in Kortrijk. In zijn tentoonstelling werkt hij niet met een thema. Enkele foto’s en andere werken dateren van een tiental jaar geleden.

Mark Bessemans stelt dit weekend enkele van zijn werken voor. Hij trekt geen centraal thema door. Zijn werken beschrijft hij als: ‘Less is more”.  Aan de muren van de galerij hangen klassieke foto’s die dateren van een tiental jaar geleden. Ze gaan in confrontatie met de foto’s van nu, die veel abstracte en grafische technieken bevatten. Je merkt in zijn werken dat lijnen veel voorkomen. “Lijnen zijn de basis in de kunst, overal zijn ze te zien”, zegt Mark.

Passie voor fotografie
Meer dan 40 jaar geleden leerde Mark Bessemans schilderen. Hij leerde de technieken van de kunst. Later werd bij hem duidelijk dat er met foto’s meer emotie en kracht naar voren kwam. Het is duidelijk dat hij geboren is voor de fotografie en beeldende kunst. “Fascinatie, dat doet iets met je. Het verandert je”, zegt Mark. Zelf gaat hij mee met de tijd en heeft hij een drone aangeschaft voor natuurfotografie.

Verwachtingen bezoekersaantal
“Het is zeer onvoorspelbaar hoeveel volk er te verwachten valt, maar wanneer de galerij in het weekend open is, dan is er altijd wel wat volk. Het is spijtig dat de galerij niet centraler gelegen is. Er is zo niemand die tussen het winkelen door zomaar binnenspringt.” Vorig weekend trok de galerij een 20-tal bezoekers. Dit zijn mensen die specifiek gekomen zijn voor de werken. Sommige bezoekers kunnen dan ook uren blijven hangen.

Nog op de planning
Op 10 oktober 2018 geeft Mark Bessemans nog een lezing in het stadhuis in Izegem. En eind oktober is hij een van de artiesten tijdens ‘Buren bij Kunstenaars’ dat plaatsvindt over heel West-Vlaanderen. Voor meer informatie hierover, klik hier.

 

Adres:
Oudenaardsesteenweg 65
8500 Kortrijk
0474/25.88.02

Open zaterdag en zondag, telkens van 13u30 tot 19u.

Voor meer info over Galerij Marbes, klik hier.