Dita Von Teese blaast 46 kaarsjes uit. Vijf tips om op haar te lijken.

Rode lippen en pikzwart haar, dat is Dita Von Teese.  Als model en burleskdanseres geniet ze heel wat bekendheid. Volgende maand strijkt de pin up neer in Antwerpen voor haar Europese tour. Met haar show ‘The Art of The Teese’ zal ze woensdag 17 en donderdag 18 oktober te vinden zijn in het Antwerpse stadsschouwburg. Maar vandaag blaast ze 46 kaarsjes uit.

Geboren als Heather Renée Sweet in Rochester (Michigan) werd de Amerikaanse al van jongs af aan geïnspireerd door klassiek Hollywood. Als kind leerde ze ballet en vanaf haar vijftiende werkte ze in een lingeriewinkel. Toen was haar voorkeur voor sensuele lingerie al merkbaar.

In de jaren ’90 begon Heather met burlesk en kwam haar modellencarrière van de grond. Voor haar artiestennaam liet ze zich inspireren door de Duitse actrice Dita Parlo. Haar oorspronkelijke artiestennaam was eigenlijk Dita Von Treese, maar Dita Von Teese werd geboren doordat Playboy haar naam verkeerd spelde. Die publicatie van Playboy in 2002 was ook haar grote doorbraak doordat ze op de cover verscheen. Vanaf toen ging de bal aan het rollen.

(C) Mireille Ampilhac

Sindsdien herkent het grote publiek haar aan haar signaturelook: een verleidelijke oogopslag en bloedrode lippen.  Een look die veel vrouwen wel benijden. We geven vijf tips voor een rasechte Von Teese-look.

–          Sensueel is je tweede naam en wie mooi wil zijn moet pijn lijden. Draag daarom ook altijd pumps met hakken van minstens 10 cm.  Vooral naaldhakken zijn verleidelijk en extra vrouwelijk als je ze in het rood of in het zwart koopt.

–          Vintage is je op het lijf geschreven, laat je daarom inspireren door oude Hollywoodsterren zoals Marilyn Monroe.

–          Ook je lingerie is belangrijk. Je kunt geen pin up zijn zonder een korset te dragen. Snoer deze ook altijd zo ver mogelijk in zodat je taille extra petit lijkt.

–          Een verleidelijke oogopslag is een must, gebruik daarom altijd mascara. Hoe langer de wimpers, hoe zwoeler de ogen.

–          Ga nooit het huis uit zonder rode lippenstift zodat je op elk gewenst moment je lippen kan bijwerken.

Met deze vijf tips steel je zeker de (burlesk)show.