Deze vijf series zijn in oktober te zien op netflix

De herfst is in het land. Tijd voor een sessie bingewatchen op Netflix. Van heroïsche superhelden over een zinderend verhaal over een verlaten huis, tot een tienerdrama. U leest het allemaal in dit overzicht.

Dynasty

Genre: Drama

Voor sommigen zal dit bekend in de oren klinken. Deze Netflixserie  is immers gebaseerd op een gelijknamige soapserie uit de jaren tachtig. Ze volgt de escapades van de vastberaden Fallon Carrington, dochter van de begeerde zakenman Blake Carrington die zich wil verweren tegen haar vader en zijn nieuwe liefde. De aandacht van vaderlief is niet het enige wat ze aan haar neus ziet voorbijgaan.

Black Lightning

Genre: Actie, superhelden

Jefferson Pierce is een gepensioneerde superheld, dat dacht hij toch. De superheld Black Lightning moet zijn comeback maken. Zijn dochter, een fervente feministe, strijdt zoals hij voor gerechtigheid, een beetje te uitvoerig wat haar vader betreft. Jefferson vindt het toch nodig om opnieuw op te treden als de duistere superheld wanneer een criminele bende de streek op stelten zet.

Arrow

Genre:  Actie, superhelden

De Amerikaanse serie gebaseerd op de DC Comics held Green Arrow krijgt een tiende seizoen. Het leven geeft Oliver Queen welvaart. Zo voert hij de strijd met rijke criminele zakenmannen die volgens zijn vader toch een toontje lager mogen zingen. Slim is hij wel, hij heeft altijd een capuchon op, zo is hij bijna niet herkenbaar.

Riverdale

Genre: drama

Elk tienermeisje valt ervoor in zwijm. De aantrekkelijke sportman Archie Andrews of de mysterieuze Jughead Jones, voor elk wat wils. Samen met hun vrouwelijke collega’s Betty Cooper en Veronica Lodge zetten deze vier Highschool kids het voordien rustige stadje Riverdale op z’n kop, op zoek naar de mysterieuze gebeurtenissen die de straten onveilig maken.

The Haunting of Hill House

Genre: Thriller, horror

De familie Crain groeit op in het meest bekende spookhuis van Amerika. Talloze nachtmerries later worden ze als volwassenen verplicht om even terug te keren naar hun ouderlijk huis. Wie weet welke lugubere verschijningen er zich schuil houden in het befaamde Hill House?