(C) Senior Airman Clayton

De zaak Fourniret heropend

De Franse seriemoordenaar Michel Fourniret werd op 28 mei 2008 veroordeeld tot levenslang. Hij was verantwoordelijk voor ontvoering, verkrachting en de dood van zeven meisjes en vrouwen eind jaren ’80. Vandaag voeren de speurders een zoekactie uit naar het lichaam van Marie-Angèle Domece.

Michel Fourniret, ook wel het monster van de Ardennen genoemd, bekende op 16 februari dit jaar dat hij nog twee vrouwen vermoordde waaronder Domece. De toen 19-jarige vrouw verdween spoorloos op 8 juli 1988. Het lichaam van de vrouw werd nooit teruggevonden. Hij bekende dit bij een ondervraging door een onderzoeksrechter in Parijs. De echtgenote van Fourniret bekende al tot twee keer toe dat hij de vrouw vermoordde, maar ze trok haar verklaringen telkens in.

Door de bekentenis van Michel Fourniret wordt er vandaag een onderzoek ingelast. In Saint-Cyr-les-Colons doorzoeken speurders de tuin van een woning. Er is een veiligheidszone gevestigd rond de woning.

De Franse seriemoordenaar maakte een einde aan het leven van zeven vrouwen, waaronder de twaalfjarige Elisabeth Brichet. Zij werd ontvoerd, verkracht en gewurgd en heeft hij begraven nabij zijn huis in Frankrijk, in de buurt van de Franse stad Sedan.