De leukste tv-duo’s uit de geschiedenis

Films en series, ze zijn niet meer weg te slaan uit ons leven. En er wordt niet alleen gepraat over de films of series zelf, maar ook over de karakters. En wat zou een film of serie zijn zonder zijn iconische duo’s. Daarom zetten we een aantal beroemde serie koppels op een rij.

Films 

Noah Calhoun & Allie Hamilton (The Notebook)

Het verfilmde romantische verhaal van Nicholas Sparks uit 2004 over twee tieners die tijdens een mooie zomervakantie in de jaren 40 verliefd worden. De twee tieners komen echter uit een verschillende standenklasse en mogen niet meer met elkaar omgaan. Maar daar vegen ze hun laars aan,  ze ontmoeten elkaar stiekem en beleven geweldige momenten. Als het tussen de tieners uit raakt, vinden ze elkaar pas jaren later terug. Allie is ondertussen verloofd met Lon Hammond, maar haar gevoelens voor Noah zijn nooit verdwenen. Tijdens een romantisch uitje ontdekken de twee dat ze elkaar nooit vergeten zijn.

Bijzonder: Allie en Noah bewijzen dat oude liefde nooit roest.

Bella Swan & Edward Cullen  (Twilight)

Het verhaal over een meisje dat een weerwolf heeft als beste vriend en verliefd wordt op een vampier. De Amerikaanse fantasiefilm gebaseerd op de boeken van Stephenie Meyer verscheen voor het eerst in 2008. Bella Swan heeft gescheiden ouders, ze woont in Phoenix met haar moeder maar verhuist naar Forks en gaat bij haar vader wonen. Nieuwe stad, dus ook een nieuwe school. Op school komt ze als enige in contact met Edward Cullen. Ze weet echter niet dat hij een vampier is. De twee raken bevriend en worden uiteindelijk ook verliefd.

Bijzonder: Bella en Edward bewijzen dat ook twee heel verschillende mensen de liefde kunnen vinden. En Bella bewijst dat ook het ‘beest’ capabel is om lief te hebben.

Judy Hopps & Nick Wilde (Zootroplis)

De geanimeerde Disneyfilm uit 2016 speelt zich af in Zootropolis, een grote stad verdeeld in kleinere wijken waar alle dieren in vrede samenleven. Geen prooien en geen jagers. Judy Hopps is een vrouwelijk konijn uit een boerenfamilie. Ze heeft echter geen intentie om de boerderij van haar ouders over te nemen. Judy Hopps heeft een droom. Ze wil het eerste konijn bij de politie zijn. Na veel inspanningen slaagt ze voor het politie-examen. Op haar eerste dag moet ze parkeerboetes uitdelen, maar ze was eigenlijk liever op zoek gegaan naar de vermiste inwoners van Zootropolis. Na een groot pleidooi krijgt ze haar baas zover om haar op de zaak te zetten. Ze krijgt 48 uur de tijd om de zaak op te lossen.

Haar eerste ooggetuige is Nick Wilde, een dief die de vermisten als laatste zag. Met een slimme truck zorgt Judy ervoor dat ze Nicks hulp krijgt en samen lossen ze de zaak op.

Bijzonder: Vijanden worden beste vrienden( en beleven een groot avontuur.)

Series

Lily Aldrin & Marshall Eriksen (How I Met Your Mother)

Terwijl Ted Mosby hopeloos opzoek is naar de liefde zien we in How I Met Your Mother hoe Lily en Marshall echte couple goals zijn. De Amerikaanse serie die werd gelanceerd door CBS, werd voor het eerst uitgezonden in 2005 maar was een groot succes. De serie telt maar liefst 9 seizoenen van minimum 22 afleveringen. Lily en Marshall hebben het perfecte liefdesverhaal. Ze gaan beiden naar de universiteit en wanneer Lily iemand nodig heeft om haar stereo aan te sluiten klopt ze toevallig op de deur van Marshall. Het is meteen liefde op het eerste zicht en de twee zijn onafscheidelijk sindsdien.

Bijzonder: Lily en Marshall steunen elkaar door dik en dun en houden onvoorwaardelijk van elkaar.

Prince Charming & Snow White (Once Upon A Time)

In 2011 lanceerde ABC de serie Once Upon A Time. Een serie over sprookjesfiguren die terecht komen in de echte wereld. Seizoen één tot en met zes spelen zich vooral af in de sprookjeswerelden in The Enchanted Forest, Neverland en Wonderland. In de echte wereld spelen ze zich af in Storybrooke, een fictieve stad in Maine. De sprookjesfiguren krijgen elk seizoen te maken met een andere slechterik, en een andere  donkere vloek. Prince Charming en Snow White zijn de koning en koningin van The Enchanted Forest en vechten tegen de slechte koningin. Wanneer Prince Charming en Snow White op hun huwelijksfeest bezoek krijgen van The Evil Queen dreigt die de donkere vloek op hen los te laten. Na haar bezoek gaan ze op zoek naar een oplossing om hun koninkrijk te redden. Wanneer Snow White later van een dochter bevalt, hebben ze nog een ander probleem. Hun dochter redden van de donkere vloek.

Bijzonder: Ondanks barre omstandigheden vinden Prince Charming en Snow White elkaar altijd terug.

 Blair Waldorf & Chuck Bass (Gossip Girl)

De serie speelt zich af in the Upper East Side van Manhattan en gaat over een groep bevoorrechte tieners die denken dat ze alles kunnen en mogen. Maar dat is buiten Gossip Girl gerekend. Gossip Girl is een blogster die elke stap van de groep in de gaten houdt. Ze verspreidt hun diepste en vuilste geheimen over een blog en houdt zo iedereen op de hoogte van hun leven. In de serie is te zien hoe de groep heel erg samenhangt, en in het bijzonder Chuck en Blair. Doorheen de serie zie je dat het duo heel wat te verduren krijgt. En ook even verloren lijken. Maar dat is buiten Chuck en Blair gerekend.

Bijzonder: Hoewel ze tegenpolen zijn, passen de twee toch perfect.