Volvo maakt statement met release nieuwe V60 Cross Country

De nieuwe Volvo V60 CC is klaar voor verkoop en komt in april 2019 naar België. Volvo is al langer aan het moderniseren en bevestigt dat statement met de nieuwe V60 variant. Deze break, uitgerust met de allernieuwste technologische snufjes, is zeer in trek. Hij beschikt onder meer over vierwielaandrijving, wat extra voordelen biedt zowel op als naast het asfalt.

De Scandinavische autofabrikant kende onlangs grote successen. Zowel op vlak van technologie als design maakte Volvo grote sprongen vooruit. Bij Volvo zien we in het huidige assortiment al enkele hoogtechnologische snufjes die ons doen denken aan het concept van een zelfrijdende auto. Het automatische stopsysteem helpt een onoplettendheid onschadelijk te maken. Het systeem is zodanig uitgewerkt dat het voor alle bekende verkeersobstakels kan stoppen, denk aan overstekende voetgangers en fietsers. De V60 CC zal zelf kunnen opstarten, rijden en stoppen. Volvo verliest echter het belang van de alertheid van de bestuurder niet uit het oog. Na verloop van tijd krijgt de bestuurder een signaal om zijn handen op het stuur te houden. Hiermee wil Volvo benadrukken dat de verantwoordelijkheid voor 100% toegekend wordt aan de persoon die achter het stuur zit.

Daarnaast heeft Volvo een 360C naar buiten gebracht. Dit vervoersmiddel moet in de toekomst het openbaar vervoer vervangen zoals bus en trein. De 360C is capabel om afstanden tot 300km af te leggen. Hij vergt ook geen enkele menselijke tussenkomst om zijn bestemming te bereiken. Voorlopig is deze conceptcar enkel virtueel, ontworpen door het designteam van Volvo. De productie ervan lijkt voorlopig nog ver weg. Volvo wil hiermee ook de aandacht vestigen op een internationaal communicatiesysteem tussen zelfrijdende auto’s om ongevallen te voorkomen.

Voorlopig ligt de volledige verantwoordelijkheid van het rijden nog bij onszelf. Naast de breaks zijn ook SUV’s een nieuwe trend op de huidige markt. De XC40 en XC60 beschikken over een iets minder uitgewerkte software dan de nieuwe V60 CC. Beide werden wel bekroond met de respectievelijke European Car Of The Year en World Car Of The Year Award. Hun compactheid en hogere weglegging spreken de consumenten enorm aan. Mensen met kinderen zijn een belangrijk target voor Volvo. Dit is een van de redenen waarom we in het huidige assortiment geen coupés terugvinden. Coupés hebben een te kleine doelgroep waardoor de winstmarge niet positief zou zijn. Algemeen kunnen we stellen dat Volvo enorm aan het moderniseren is, een opmerking waar veel klanten het mee eens zijn.