Toeleven naar de Brugse Stadsderby

Dit weekend staat de Brugse stadsderby eindelijk weer op het programma. Voor het eerst in drie jaar spelen Club en Cercle weer tegen elkaar. Hoe wordt er bij beide supporterskernen toegeleefd naar zaterdagavond?

Beide Brugse ploegen beleefden geen leuke avond in de beker deze week. Landskampioen Club Brugge werd helemaal verrast door amateurclub Deinze (2-0), terwijl Beerschot-Wilrijk in extremis revanche kwam nemen op Cercle voor het verlies van de promotiematchen vorig jaar. Beide ploegen willen zich dus graag herpakken in de eerste stadsderby in drie jaar tijd en dat maakt de inzet nog groter. 

(Bijna) uitverkocht stadion 

Beide supporterskernen laten deze uitschakeling alleszins niet aan hun hart komen en zijn van plan massaal af te zakken naar het Jan Breydelstadion. “We raden onze supporters die er graag bij zijn zaterdag aan om zo snel mogelijk hun ticket te kopen, we hebben er nog een honderdtal over”, horen we bij de dienst ticketing van thuisploeg Club Brugge. Bij de kleinere stadsgenoot en tevens “uitploeg” horen we hetzelfde verhaal: “De laatste 200 van de 1460 beschikbare tickets voor Cerclefans gaan vandaag en morgen de deur uit”. Zo lijkt het meer dan waarschijnlijk dat het Jan Breydelstadion weer als vanouds zal kolken tijdens deze derby met zo’n kleine dertigduizend fans. 

De inzet van deze Brugse stadsderby is hoog. Beide ploegen willen deze match zeer graag winnen, maar de voorbije jaren is deze derby vooral belangrijker geworden voor “kleine broer” Cercle. Ook al is deze ploeg met nieuwe eigenaar AS Monaco grotendeels verfranst. Bij de vereniging kon men ons wel al vertellen dat er bij winst tegen Club Brugge toch wel een klein feestje kan verwacht worden.

De blauw-zwarte kant van Brugge voelt steeds meer rivaliteit van andere ploegen zoals Gent en er is de traditionele rivaliteit met Standard en Anderlecht. De laatste twee jaar is hier ook Antwerp opnieuw bijgekomen, een club waar blauw-zwart ook in hun vorige passage in eerste klasse een heftige rivaliteit mee had. Vooral groen-zwart zal deze derby dus als de match van het jaar beschouwen, wat niet noodzakelijk wil zeggen dat Club Brugge de eer van “ploeg van ’t stad” zal willen mislopen, zeker na de blamage in de Croky Cup tegen Amateurploeg Deinze. 

Voor de supporters die er zaterdagavond om half negen dus graag nog bij willen zijn, er is nog een kleine kans: supporters van Club Brugge kunnen gewoon via de site (www.clubbrugge.be) hun tickets bestellen. Indien er zaterdag nog tickets zijn kan dit ook nog aan het loket. Supporters van Cercle kunnen hun tickets nu alleen kopen via het secretariaat (niet online!)