Opkomend talent in de Kreun : Wie je moét gezien hebben

Dit najaar is de Kreun the place to be voor jongeren die van muziek houden. Een avondje uit(gaan) inruilen voor een intens concert met zwoele beats is zeker de moeite waard. Zeker de komende maanden in Kortrijk. Concertzaal de Kreun ontvangt vier namen die veel harten aan het veroveren zijn in Vlaanderen. 

Lees hier waarom je deze vier artiesten / bands niet zomaar mag laten voorbijgaan :

12/10 STIKSTOF  

Deze stoere bende uit hartje Brussel bracht eerder dit jaar hun derde plaat ‘Overlast’ uit. Deze plaat betekende de definitieve doorbraak van Zwangere Guy en zijn crew. Die plaat bleek een enorm succes en de Brusselaars zetten de Nederlandstalige hiphop opnieuw volledig op de kaart. Het hiphopcollectief verkocht al meerdere zalen uit, waaronder de AB in Brussel. Heb je zin in vurige lyrics en harde hiphopbeats, ga dan zeker naar Stikstof. Daarbovenop leiden lokale rappers LOW G ( Lowie D’haeseleer) en MC Equal ( Tomas Vanderbeke ) deze show in.

23/11 TheColorGrey

De 24-jarige Will Michiels uit Antwerpen brengt een mix van R&B en hiphop. Met zijn warme stem en diepe flow is hij in staat een concertzaal in vuur en vlam te zetten. Twee jaar geleden dropte hij ‘Silence Speaks’, een echt topnummer dat al snel door de Vlaamse radio werd opgepikt. Met ‘I need to know’ bereikte hij in minder dan een jaar tijd meer dan 300.000 mensen op Youtube. De voormalige student Journalistiek kan alleszins al spreken van een geslaagde carrièreswitch. Verwacht maar een vurig avondje daar in de Kreun

01/12 NTREK

Vier jaar, zo lang heeft het geduurd vooraleer NTREK nog iets van zich lieten horen. Na ‘Mjir dan een track’ begonnen Roeland Horré, Dieter Meeuws, Ljipe Truken en DJ Mister Brown uit West-Vlaanderen meteen te spijkeren aan hun nieuwe plaat. Op 30 november wordt ‘Calping’ gedropt, twee dagen later al presenteren de vier West-Vlamingen hun nieuwe album voor het brede publiek, live in de Kreun. Met dit nieuwe album wil NTREK de West-Vlaamse hiphop opnieuw naar de top helpen.

15/12 Tsar B

Tot twee jaar geleden was Justine Bourgeus nog violiste bij de popband School is Cool. Als zangeres maakte ze haar debuut op de coversingle ‘Back to black’ van Oscar & The Wolf. Na haar carrière als violiste werd deze muzikale schoonheid in een andere wereld gesmeten. Onder de naam Tsar B speelde ze al op binnenlandse festivals als Pukkelpop en Lokerse Feesten. Haar liedjes vallen te categoriseren in het schuifje van R&B, ze heeft wel wat weg van de bij jullie waarschijnlijk wel bekende Britse FKA Twigs. Voor minder dan twintig euro kan je Tsar B en haar warme stem van dichtbij bewonderen.

Bestel je tickets hier : https://ticketshop.ticketmatic.com/wilde_westen/tickets?l=nl

De Kreun  – Conservatoriumplein 1, Kortrijk – tel : 056 37 06 44