Eigen foto

Ook jong Kortrijk drinkt koffie

Net zoals vele anderen in de maatschappij drinken ook studenten koffie. Hieronder vindt u een hotspot van drie gezellige en studentvriendelijke coffeeshops. Deze koffiebars liggen pal in het centrum van Kortrijk. Het gaat respectievelijk over Julia’s, Kaffee Renée en Viva Sara Kaffée.

Julia’s

Julia’s ligt vlakbij het station in Kortrijk. Pendelaars en studenten vertegenwoordigen hier dan ook het grootste deel van de klanten. Studenten kunnen in Julia’s studeren. Daartoe hebben ze gratis wifi ter beschikking. Daarnaast kan je er punten sparen met een spaarkaart. De zaak onderscheidt zichzelf van de andere coffeeshops in Kortrijk door zich te focussen op het milieu. Alle koffiebekers kunnen volledig gecomposteerd worden. Julia’s probeert ook met zoveel mogelijk lokale producten te werken.

De klanten zijn tevreden over de coffeeshop. Zij zeggen dat het assortiment niet supergroot is, maar dat maakt de keuze makkelijker. Julia’s wordt door de klanten bestempeld als een relatief kleine maar gezellige koffiebar.

Adres: Koning Albertstraat 2

Foto: Jeffrey Hanssens

Kaffee Renée

U vindt Kaffee Renée in de Lange Steenstraat. Kaffee Renée heeft een uitgebreid assortiment. De uitbaters verkopen er verschillende soorten koffies,  frozen yoghurt, taart, verse chocolademelk … Veel van de taarten bakken ze zelf, maar hun grootste troef blijft de frozen yoghurt die nergens anders in Kortrijk te vinden is. In deze coffeeshop spelen zowel jong als oud een hoofdrol. Over het algemeen komen de meeste studenten op woensdag. Ook in Kaffee Renée is er mogelijkheid tot studeren en kan u gebruik maken van gratis wifi.

De klanten blijken vooral te komen voor het aanbod aan verse producten. Ze vermelden bovendien dat het de goedkoopste koffiebar is in het centrum van Kortrijk.

Adres: Lange Steenstraat 32

Foto: Jeffrey Hanssens

Viva Sara Kaffée
Viva Sara Kaffée, gelegen op de Grote Markt van Kortrijk, is de grootste koffiebar die u hier zal terug vinden. Ze staan er vooral om bekend kwaliteitsvolle koffie te leveren. Naast koffie is er ook thee, eten, frisdrank … Bovendien hebben zij ook een webshop waar je allerhande koffie- en theeproducten kan bestellen. Doordat de coffeeshop zeer groot is kunnen studenten hier in alle rust studeren.

“Tegenwoordig is de koffiewereld zodanig aan het evolueren waardoor het jonge publiek ook steeds meer interesse heeft in de kwaliteitskoffie”, aldus een medewerker van Viva Sara Kaffée.

Enkele klanten die dagelijks over de vloer komen spreken over een zeer aangename en klantvriendelijke coffeeshop. Volgens hen is het ietwat aan de dure kant in vergelijking met de andere koffiebars in Kortrijk, maar in ruil krijgt u zeer kwaliteitsvolle producten.

Adres: Grote markt 33

Foto: Jeffrey Hanssens