Games in oktober: aan wat mogen we ons verwachten?

Met FIFA 19, Assasin’s Creed Odyssey en de nieuwe Call of Duty komen deze maand twee van de populairste games van het jaar in de rekken, maar waaraan mogen we ons nog verwachten de komende weken?

1.Super Mario Party (05/10)

Deze bordspelvideogame is gebouwd rond Super Mario en alle gekende personages uit die reeks (Luigi, Bowser…) . In dit spel kun je wel 80 verschillende minigames spelen. Je kunt zelfs met vier personen tegen elkaar spelen, dus fun voor het hele gezin gegarandeerd!

Doordat het spel op Nintendo Switch uitkomt, kun je het altijd en overal, met iedereen spelen. Je kunt zelfs twee verschillende Switch-systemen aan elkaar koppelen, zodat je het met nog meer personen tegen elkaar kan opnemen. Door op de titel “Super Mario Party” te klikken, kun je een YouTube-filmpje met verschillende voorbeelden van de minigames bekijken.

Het spel is alleen beschikbaar op Nintendo Switch.

2. Lego DC-Super Villains (17/10)

De makers van de populaire LEGO-games zullen opnieuw een game op de markt brengen, deze keer met slechteriken uit de stripreeks DC-comics (bekende personages zijn The Joker en Harley Quinn). De game omvat twee verschillende manieren van spelen: de verhaalmodus en een openwereldmodus.

In de verhaalmodus is het de bedoeling om met een eigen gecreëerd personage verbonden te sluiten met de grootste slechteriken uit de bekende stripreeks. Met dat verbond kun je de strijd aangaan tegen een nieuwe generatie superhelden (die in vergelijking met Superman, Batman… niks waard zijn). Hoe verder je in het verhaal zit, hoe meer mogelijkheden je hebt binnen de game.

In de openwereldmodus heb je de volledige vrijheid om met je personage kwajongensstreken uit te halen, je kan doen wat je maar wilt. Daarbij kun je opnieuw gebruik maken van je zelf gecreëerde personage.

Deze nieuwe versie van de LEGO-game onderscheidt zich van andere versies door de al eerder genoemde openwereldmodus, je kunt eindeloos blijven spelen. In bijvoorbeeld “Lego Star-Wars” of “Pirates of the Caribbean” speel je een verhaalmodus en kun je verschillende personages ontgrendelen, die je dan later zoveel mogelijk kunt gebruiken als je maar wilt. Maar het enige wat je dan kan doen is die verhaalmodus opnieuw spelen, met je ontgrendelde personages. In dat opzicht biedt Lego DC-Super Villains meer mogelijkheden en meer vrijheid. 

De game komt uit op Playstation 4, Xbox One en Nintendo Switch.

3. SoulCalibur VI (19/10)

Vier jaar na SoulCalibur: Lost Swords is bekend geraakt dat er een nieuwe versie van de populaire fantasy-game op de markt komt.

In deze 3D Fight-game heb je twee modi: de bekende verhaalmodus, en de gewone fight-modus, waarbij je met twee verschillende personages tegen elkaar vecht.

In vergelijking met Lost Swords is Soulcalibur VI veel dynamischer en realistischer geworden. In de nieuwe verhaalmodus (Libra of Soul) moet je met een zelfgemaakt personage de aardbol rondgaan om een nieuw kwaadaardig persoon (die de macht wil over de wereld) tegen te houden. Daarbij stuit je op een paar bekende of minder bekende personages, die hun eigen weg gegaan zijn. Bij de creatie van je personage heb je keuze uit 16 verschillende rassen (mens, reptiel, amfibie, zelfs skeletten!). De lengte, haarstijl, bewapening… kan je ook zelf bepalen.

De game komt uit op PlayStation 4, Xbox One en Steam, een PC-platform.