Bic (Wikimedia Commons)

Mandel United verrast andere fusieclub Waasland-Beveren in de Beker

Afgelopen dinsdag won Mandel United verrassend op het veld van Waasland-Beveren. Nog voor de rust had Mandel United een dubbele voorsprong te pakken op de Freethiel en die gaven ze niet meer uit handen. Twee dagen na afloop van de wedstrijd kan teammanager Patrick Rotsaert de stuntzege nog altijd maar moeilijk geloven: “Stiekem hadden we er wel op gehoopt, maar zo een stuntzege kan je toch nooit voorzien”.

Mandel United heeft in zijn eigen reeks (Tweede Amateur) een goede start gemaakt met acht punten uit vier wedstrijden. In de Croky Cup liep het wel al drie keer goed af, maar vaak nipt. In de tweede en vierde ronde werd er met één doelpunt verschil gewonnen. Zowel in de derde als vijfde ronde waren er penalty’s nodig.

Niet echt een droomloting 

Dankzij deze uitslagen mocht Mandel United spelen tegen Waasland-Beveren  in de zestiende finale van de beker van België. Misschien niet de mooiste loting, maar wel haalbaarder dan een absolute topclub. De ploeg uit Ingelmunster kwam tegen alle verwachtingen in na een kwartier op voorsprong en verdubbelde ongeveer 10 minuten voor de rust de score. Yannick Ferrera, de coach die serieus onder vuur ligt na de zwakke prestaties van de afgelopen weken, leek zijn ploeg niet op scherp te hebben gekregen voor deze wedstrijd.

De stunt kwam ook voor de fusieclub zeker aan als een verrassing. “We hadden er stiekem wel op gehoopt natuurlijk, Waasland-Beveren doet het de laatste weken niet echt goed en dan weet je maar nooit hoe ver je kunt raken”, zegt Patrick Rotsaert, teammanger van Mandel United. Voor de volgende ronde in de beker hopen ze dan wel een echte topper te treffen: “We beseffen ook wel dat dit verhaal niet zal blijven duren, dus dan hoopt Mandel in de volgende ronde toch maar een echte topper zoals Anderlecht, Genk of Gent te loten. Dat zou ons seizoen toch veel kleur kunnen geven. Promoveren is voor ons dan ook veel belangrijker dan verder raken in de beker”.

“Promoveren is voor ons veel belangrijker dan ver raken in de bekercompetitie”

Helaas zal thuis spelen in de beker er dit seizoen niet in zitten. Het stadion in Ingelmunster waar de club dit seizoen in speelt voldoet niet aan de eisen. De kwaliteit van de verlichting is onvoldoende om thuis te spelen in de Croky Cup. Dit zal volgend seizoen opgelost worden als er op een nieuw veld zal gespeeld worden, een stadion met kunstgras. “We gaan geen aanpassingen meer doen aan ons huidig stadion omdat we volgend seizoen in Izegem spelen op kunstgras. Daar zal dan wel alles in orde zijn om in de beker ploegen thuis te ontvangen”, sluit Rotsaert af.

Morgenavond zal na afloop van RSC Anderlecht-Union de nieuwe tegenstander van Mandel United geloot worden.