(C) Jan Slangen

Kan Union stunten in de Brusselse derby?

Vanavond om 20u45 ontvangt Anderlecht in het Constant Vanden Stockstadion de Brusselse tegenstander Union Sint-Gillis voor de zestiende finales van de Croky Cup. Kan Union zorgen voor een stunt of zal Anderlecht de klus klaren?

De laatste match van de zestiende finales van de Croky Cup wordt vanavond afgewerkt. De twee enige profclubs uit de hoofdstad nemen het tegen elkaar op in de Brusselse derby.

Union staat op een mooie derde plaats in Eerste Klasse B achter Westerlo en Lommel. Na een mindere start maakten de mannen van Union alles goed door op speeldag drie met 1-3 te gaan winnen op Westerlo. Dan volgde wel weer het verlies op Beerschot Wilrijk met 1-0 op speeldag vier. Maar in de laatste twee matchen kon Union winnen, dus aan vertrouwen geen gebrek.

Gevaarlijke Niakaté

Bij Union is het toch uitkijken naar bepaalde spelers. We starten met Youssoufou Niakaté, de 25-jarig Fransman die een belangrijke rol speelt bij de derde plaats in het klassement. Hij zorgde op speeldag drie al voor een hattrick tegen Westerlo en viel ook op in de match tegen Roeselare waar Union met 2-0 won. In die match scoorde Niakaté twee keer: zijn eerste goal was een pareltje en heeft zeker een kans om doelpunt van het jaar te worden. Vorige week was hij ook goed voor een doelpunt in de 0-2 overwinning op Tubeke. De topschutter van Eerste Klasse B kan zeker voor dreiging zorgen vanavond op Anderlecht.

Pietro Perdichizzi is ook een belangrijke pion voor de ploeg. De 25 jarige centrale verdediger speelde al elke match dit seizoen in Eerste Klasse B en is een titularis geworden voor Union. Hij scoorde dit seizoen al één keer tegen KV Mechelen met een kopbal. De speler heeft vorig jaar nog zijn contract verlengd tot 2022.

De Frans-Portugese middenvelder Steven Pinto-Borges is ook een vaste waarde voor het elftal. Hij kwam deze zomer over van Grenoble een ploeg die uitkomt in Ligue 2. De middenvelder van 32 jaar speelde ook al elke match dit seizoen en zorgt met zijn ervaring, goede intercepties en een stevige pass voor stabiliteit op het middenveld.