(C) Vimeo

Campagne voeren op Tinder

Politici proberen via alle wegen campagne te voeren. De dating-app Tinder wordt nu ook ingezet in de strijd om kiezers te verleiden voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Enkele politici maakten een account aan op Tinder om hun politieke standpunten te verduidelijken aan hun matches.

Thomas Villa (N-VA) uit Sint-Agatha-Berchem en Maurits Vandereyde (Open VLD) uit Diest vertellen dat ze het een groot succes vinden aan VTM Nieuws. Er wordt niet enkel gechat over de politieke standpunten, er kan ook een politieke Tinderdate komen, waarbij je gezellig kan praten met de politicus over zijn standpunten voor de komende verkiezingen.

Leuke stunt

”Het is een erg creatief idee en een leuke stunt”, volgens social media expert Chris Demeyere, “maar ik vrees dat het in de praktijk zal tegenvallen. Met deze stunt proberen de politici vooral op te vallen. Een Facebook post met specifieke targeting op locatie zou eigenlijk veel beter werken, zo heb je namelijk meer controle over het doelpubliek.”

Naast de populaire sociale media, zoals Facebook, Twitter, Instagram,… ziet Chris nog een app waarmee politici aan de slag kunnen. Hoplr wordt gebruikt als buurtnetwerk en kan net zoals Tinder lokaal ingezet worden om kiezers te overtuigen.